Професионална програма
Loading...

Стани Java програмист

  • Научи се да програмираш с езика Java, Spring и Java EE технологиите
  • Създавай уеб приложения с Java, разработвай back-end с Java и front-end с JavaScript и HTML5
  • Стани част от ИТ общност с над 120 000+ участници
  • Избери кариера на Java девелопер
  • Гледай безплатните Java уроци и видео обучения за Java от СофтУни
  • Започни с безплатния курс по Java програмиране за начинаещи сега!

Знаете ли, че...?

Отвореният код

е в основата на Java платформата и технологиите от Java екосистемата.

Платформата Java

e в топ 5 на най-търсените технологии в софтуерната индустрия в България, което прави java курсовете отлично решение за IT кариера.

Езикът Java

се използва от над 9 милиона софтуерни специалисти в целия свят.

Java технологиите

се ползват за разработка на приложен и enterprise софтуер: уеб приложения, мобилни приложения, сървърни приложения, enterprise приложения, embedded приложения и други.

Пътят на студента с професия Java

Student's path Student's path

Учи Java програмиране чрез правене

 • 70% практическа работа: писане на Java код всеки ден
 • Нов учебен материал: 2 дни седмично
 • Практически упражнения с java обучение: 2 дни седмично

Практически проекти

 • Работи по практически проекти с Java, Spring, Java EE, Spring Data, Hibernate, Spring MVC, JavaScript и MySQL
 • Тренирай уменията си по програмиране с Java, ООП, MySQL, Spring MVC, Spring Data, HTML5 и JavaScript
 • Трупай практически опит чрез работа по Java проекти в екип в GitHub среда

Кариерен старт в топ фирми от бранша

 • 92% от завършилите започват работа катоJava девелопери
 • Достъп до кариерния център на СофтУни и съдействие за намиране на работа
 • Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията

Какво е характерно за програмния език Java?

Програмният език Java е създаден в началото на 90-те години и от тогава поддържа високи нива на популярност. Той е изключително гъвкав - веднъж написан, кодът му е приложим на разнообразни устройства, обектно ориентиран е, надежден, осигуряващ висока производителност.


Ако се колебаеш с какъв програмен език да дадеш старт на софтуерната си кариера, то един практически java курс ще те увери в релевантността на разглежданата тук технология. Тя е отлично решение както за напълно начинаещи, така и за вече умеещите да пишат на C++. Причина за второто е, че C++ реално е предшественик на Java. Затова и синтаксисът на двата езика, както и на езиците C и C#, е доста сходен.

Какво практическо приложение имат java курсовете?

За да ти помогнем още повече в решението да се впуснеш в дебрите на ефективните java курсове, споделяме някои от най-вдъхновяващите и популярни проекти, написани на java. Започваме с отлично познатата на всички операционна система за смартфони - Android, като това включва и всички Android приложения. Не по-малки по значимост са и платформите Google Docs, Open Office, Eclipse.


Що се отнася до приложението на java, то е също толкова разнообразно. С помощта на java можеш да създадеш надежден софтуер, да направиш уеб и мобилни разработки, десктоп приложения, да напишеш игри. Следват още причини да се включиш в нашите java курсове, предлагащи качествени java уроци на достъпен език.

Защо да уча Java Web разработка?

Java е един от най-широко приложимите езици до момента - с него можете пълноценно да разработвате както огромни корпоративни проекти, модерни мобилни приложения, така и логика за електронни устройства. Ето и още причини да го изучаваш:
• Езикът активно се използва от повече от две десетилетия - изключително полиран и добре развит е, а общността около него става все по-голяма и активна (по данни на Oracle в индустрията работят над 9 000 000 Java програмисти).
• Java продължава да заема главна позиция в най-търсен и използван програмен език, както сред програмистката общност, така и на работния пазар.
• Java е една от най-предпочитаните платформи за корпоративни разработки (enterprise development), като дава най-развития в света арсенал от enterprise технологии, използвани при разработката на големи и сериозни проекти.

Стани успешен Java девелопер с качествени Java уроци и курсове!

Обучението за Java разработка в СофтУни е разработено от опитни трейнъри с прякото участие на компаниите от IT сектора. Избирайки професията Java разработчик, ще можеш да комбинираш умения по програмиране, базови структури от данни и развиване на алгоритмично мислене със знания от компютърните науки и софтуерното инженерство, както и съвременни Java и уеб технологии.


Още днес можеш да направиш първите стъпки като кандидатстваш за безплатния Java курс по oснови на програмирането за начинаещи (Programming Basics with Java), който ще ти даде необходимите знания, за да преминеш приемния изпит и да се включиш в цялостната програма по Софтуерно инженерство на СофтУни.


По време на обучението си, чрез присъствени и онлайн Java уроци и практически Java курсове и работа по хиляди Java задачи и проекти ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера с Java технологиите в софтуерната индустрия.

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилията в една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Габриела Бурлакова
Габриела Бурлакова
PHP Developer в E-act

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко, което трябвяше да правя. Всички курсове в СофтУни са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми. СофтУни ми помогна да преоткрия себе си и да се занимавам с нещо, което е доста приятно, поне за мен, програмирането

Илиян Виденов
Илиян Виденов
Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото то е интересно и предизвикателно за мен, когато програмираш всеки ден научаваш нещо ново. Програмирането ти дава възможността да твориш и да реализираш всякакви проекти, които ти хрумнат, като по този начин ти дава свобода. СофтУни ми помогна в обучението ми като програмист със структурираните и достъпни курсове, които предлага. В Софтуни има последователност на научаваните неща, там ти се дава насока към която да вървиш когато се обучаваш, което е много ценно за един начинаещ програмист. Обучението е главно практически насочено, което пък помага да научиш нещата в детайли и да видиш как те реално се случват. Смятам, че именно тази практическа насоченост е най-ценното и полезното в обучението ми там.

Симеон Стойков
Симеон Стойков JavaScript Developer в Software Group

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания – било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужно – всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Даниел Петровалиев
Даниел Петровалиев PHP Developer в NetInfo

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада :). Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди СофтУни нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Яна Славчева
Яна Славчева .NET Developer в Easy Credit

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 – 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Димитър Бонев
Димитър Бонев JavaScript Developer в Tiger Technology

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която СофтУни организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Георги Инков
Георги Инков .NET Developer във Vivacom

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Преслав Михайлов
Преслав Михайлов Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Java обученията в СофтУни ти дават възможността да придобиеш уменията, които работната среда изисква от теб. Всеки един курс, започвайки с основи на програмирането с Java за начинаещи (Java Programming Basics) от началото до края, е внимателно разработен с цел изграждане на полезни в дългосрочен план умения, които можеш да прилагаш и извън избраната от теб професия.

Учебният материал от обученията ни търпи постоянно усъвършенстване, а за пълноценното му усвояване боравим с модерни и доказали се технологии за преподаване. Зад всичко това стои внимателно изработен цялостен учебен план (поредица от Java курсове и уроци), създаден съвместно с водещи фирми от индустрията и с екипа ни от опитни трейнъри. Можеш да се увериш сам във всичко това като кандидатстваш още днес!

Защо да уча Java Web разработка?

 • Java е един от най-широко приложимите езици до момента - с него можете пълноценно да разработвате както огромни корпоративни проекти, модерни мобилни приложения, така и логика за електронни устройства
 • Езикът активно се използва от повече от две десетилетия - изключително полиран и добре развит е, а общността около него става все по-голяма и активна (по данни на Oracle в индустрията работят над 9 000 000 Java програмисти).
 • Java продължава да заема главна позиция в най-търсен и използван програмен език, както сред програмистката общност, така и на работния пазар.
 • Java е една от най-предпочитаните платформи за корпоративни разработки (enterprise development), като дава най-развитие в света арсенал от enterprise технологии, използвани при разработката на големи и сериозни проекти.

Java уроци, видео, курсове и обучения

Може да се запознаете с програмирането още днес с безплатните ни курсове и уроци по Java програмиране: