Loading...

Достъпно и практично Java обучение

Научи се да програмираш с езика Java, Spring и Java EE технологиите

Създавай уеб приложения с Java, разработвай back-end с Java и front-end с JavaScript и HTML5

Стани част от ИТ общност с над 300 000 участници

Избери кариера на Java Developer

Гледай безплатните Java курсове от СофтУни

Започни с безплатния Java курс за начинаещи сега!

Кандидатствай

Знаете ли, че...?

Знаете ли, че...?

Отвореният код

е в основата на Java платформата и технологиите от Java екосистемата.

Знаете ли, че...?

Платформата Java

e в топ 5 на най-търсените технологии в софтуерната индустрия в България, което прави Java уроците отлично решение за IT кариера.

Знаете ли, че...?

Езикът Java

се използва от над 9 милиона софтуерни специалисти в целия свят.

Знаете ли, че...?

Java технологиите

се ползват за разработка на приложен и enterprise софтуер: уеб приложения, мобилни приложения, сървърни приложения, enterprise приложения, embedded приложения и други.

Знаете ли, че...?

Извърви успешния път от начинаещ до професионален Java Developer

Запиши се в нашата Професионална програма по програмиране и започни своят път в света на програмирането.

Кандидатствай
Кандидатствай
Предимства

Учи Java програмиране чрез правене

Предимства

70% практическа работа: писане на Java код всеки ден

Предимства

Нов учебен материал: 2 дни седмично

Предимства

Практически упражнения с Java уроци: 2 дни седмично

Предимства

Практически проекти

Предимства

Работи по практически проекти с Java, Spring, Java EE, Spring Data, Hibernate, Spring MVC, JavaScript и MySQL

Предимства

Тренирай уменията си по програмиране с Java, ООП, MySQL, Spring MVC, Spring Data, HTML5 и JavaScript

Предимства

Трупай практически опит чрез работа по Java проекти в екип в GitHub среда

Предимства

Започни своя кариерен старт в топ фирми от бранша

Предимства

97% от завършилите започват работа с Java технологиите

Предимства

Достъп до кариерния център на СофтУни и съдействие за намиране на работа

Предимства

Топ работодатели от софтуерната и ИТ индустрията

Александър Иванов

Александър Иванов

Software Developer

Софтуерният университет се превърна в мое любимо място от ежедневието ми. Там срещнах нов вид преподаване, което за пръв път ми доставя истинско удоволствие, а не ме затормозява като обичайния учебен процес. Тук открих, че компютърните науки са моят любим предмет. Това е така не само защото това е „модерното“ днес, а защото преподавателите успяват да ме мотивират и подготвят. Атмосферата е изпълнена с приятни млади хора, с част от които станахме много добри приятели, а за моя гордост – в това число и с някои от лекторите.

Васил Вълчанов

Васил Вълчанов

Software Developer

До сега съм се занимавал с доста неща, но от както започнах да уча програмиране в SoftUni животът ми се промени и това се превърна в главна цел и път, по който да вървя от тук нататък. За да стана програмист, жертвах много голяма част от времето, в което съм буден, но не съжалявам и за миг за това и се радвам, че имам възможност да споделя с вас моите изживявания по този път.

Христо Добрев

Христо Добрев

Софтуерен инженер

В СофтУни се запознах с много хора, някои от които ми станаха доста добри приятели, и така с голямо удоволствие ходех на лекции, решавахме задачи, беше забавно време, което сега ми липсва!

Ивелина Василева

Ивелина Василева

Associate Data Engineer

Причината да започна обучението си в Софтуни бе фактът, че имах свободата да опитам нещо изцяло ново за мен, без това да бъде крайно обвързващо – аз определях темпото си на учене и можех сама да реша дали искам да продължа или да се откажа, ако разбера, че програмирането не е за мен. Причината да продължа обучението си в Софтуни бе именно атмосферата – млади и вдъхновяващи преподаватели, с които общуваш по-скоро като с приятели; изцяло практически насочени курсове, с които лесно и бързо изграждаш нужния набор от умения.

Ивайло Горанов

Ивайло Горанов

Software Developer at Bulpros

Всички курсове от програмата ми бяха много полезни. Обучението е изключително практически насочено. Освен това, в Софтуерния университет те подготвят и за процеса по кандидатстване за работа като програмист, който е доста специфичен и различен от този при други професии.

Симеон Радев

Симеон Радев

Software Developer

Пред мен се разгърнаха множество възможности, посредством писане на код. Възможности, които не се ограничаваха до финансови анализи. Тази приложимост и чувство на безграничност ме привлякоха към ИТ сферата и смело мога да кажа, че открих най-удовлетворяващата за мен професия, както и своето хоби.

Габриела Бурлакова

Габриела Бурлакова

PHP Developer в E-act

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилиятав една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Илиян Виденов

Илиян Виденов

Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко,което трябваше да правя. Всички курсове в Софтуерния университет са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми.

Александър Сеферинкин

Александър Сеферинкин

Software Developer в Software Group

В СофтУни срещнах изумителни учители, които ме научиха на много нови неща и ми дадоха много интересни казуси за решаване. СофтУни беше голям двигател за мен, показваше ми какво да уча и как най-добре да го приложа на практика. Като нов в програмирането тогава, мога да кажа, че СофтУни ме разви много, предизвиквайки ме с проблеми за решаване, които никога не бих си помислил, че съществуват. В СофтУни получих необходимата база, за да се усъвършенствам и да успея.

Даниел Петровалиев

Даниел Петровалиев

PHP Developer в NetInfo

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания - било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужнo всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Яна Славчева

Яна Славчева

.NET Developer в Easy Credit

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада. Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди Софтуерния университет нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Димитър Бонев

Димитър Бонев

JavaScript Developer в Tiger Technology

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 - 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Георги Инков

Георги Инков

.NET Developer във Vivacom

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програмирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която Софтуерния университет организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Преслав Михайлов

Преслав Михайлов

Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Виктор Димитров

Виктор Димитров

Избрах да се обучавам в присъствена форма, за да имам личен контакт с преподавателите, както и с останалите курсисти. Така имах възможност да задавам въпросите, които ми изникваха в главата още на момента по време на лекцията или упражнението. Атмосферата мога да опиша като креативна и предразполагаща към личностно развитие. Всички курсове от програмата бяха полезни. Няма нещо от материала, който съм учил в СофтуУни, което да не съм използвал в работата си!

Илия Бакърджиев

Илия Бакърджиев

Присъствената форма на обучение има много предимства - реален контакт с лектори и колеги, с които да споделяте ценен опит! В СофтуУни има страхотно community от готини хора, които винаги са насреща, ако имаш нужда от помощ!

Габриела Станоева

Габриела Станоева

СофтУни е най-голямото предизвикателство, което съм поемал! Качеството на обучение, темпото на преподаване и приятното отношение са главната причина да се спра на академията. Атмосферата е уникална!

Даниел Кондов

Даниел Кондов

Това, което ми помогна най-много са уменията, придобити от множеството практични занятия в СофтуУни!

Ангел Бузов

Ангел Бузов

Избрах СофтУни, защото обучението е изключително иновативно и съвременно, следят се новите тенденции в технологичния свят и програмата се update-ва спрямо тях. Всичко е "straight to the point". Набляга се на практиката, а не на сухи теории.

Севгин Мустафов

Севгин Мустафов

Още от първата лекция усетих, че това е моето място. Беше ми изключително приятно. Отивах с голямо удоволствие, а се прибирах от там с нежелание. Атмосферата беше уникална и мотивираща. С ръка на сърцето ще кажа, че това е най-якото място за учене.

Здравко Ботушанов

Здравко Ботушанов

Атмосферата в СофтУни винаги е много позитивна, понякога дори веселяшка. Хората са супер готини и много лесно можеш да намериш нови приятели, както и доста полезни контакти.

Димитър Спасов

Димитър Спасов

Трябваше ми само една лекция от Programming Basics, за да се уверя, че Софтуерния университет е възможно най-добрата образователна система за мен. Съвременни технологии, иновативен учебен модел с много теория плюс необходимата практика, млади и ентусиазирани преподаватели! С помощта на СофтУни започнах работа още преди да завърша!

Божидар Тончев

Божидар Тончев

Най-полезен за моето развитие като програмист беше курсът "Programming Basics". Този курс ми даде основите, научи ме да мисля като програмист, а това е най-важното!

Какво е характерно за програмния език Java?

Програмният език Java е създаден в началото на 90-те години и от тогава поддържа високи нива на популярност. Той е изключително гъвкав - веднъж написан, кодът му е приложим на разнообразни устройства, обектно ориентиран е, надежден, осигуряващ висока производителност.

Ако се колебаеш с какъв програмен език да дадеш старт на софтуерната си кариера, то един практически Java курс ще те увери в релевантността на разглежданата тук технология. Тя е отлично решение както за напълно начинаещи, така и за вече умеещите да пишат на C++. Причина за второто е, че C++ реално е предшественик на Java. Затова и синтаксисът на двата езика, както и на езиците C и C#, е доста сходен.

Какво практическо приложение имат Java курсовете?

За да ти помогнем още повече в решението да се впуснеш в дебрите на ефективното Java обучение, споделяме някои от най-вдъхновяващите и популярни проекти, написани на Java. Започваме с отлично познатата на всички операционна система за смартфони - Android, като това включва и всички Android приложения. Не по-малки по значимост са и платформите Google Docs, Open Office, Eclipse.

Що се отнася до приложението на Java, то е също толкова разнообразно. С помощта на Java можеш да създадеш надежден софтуер, да направиш уеб и мобилни разработки, десктоп приложения, да напишеш игри. Следват още причини да се включиш в нашите Java курсове, предлагащи качествени Java курсове на достъпен език.

Защо да заложиш на Java обучение?

Java е един от най-широко приложимите езици до момента - с него можете пълноценно да разработвате както огромни корпоративни проекти, модерни мобилни приложения, така и логика за електронни устройства. Ето и още причини да го изучаваш:

  • Курсове по програмиране

    Езикът активно се използва от повече от две десетилетия - изключително полиран и добре развит е, а общността около него става все по-голяма и активна (по данни на Oracle в индустрията работят над 9 000 000 Java програмисти).

  • Курсове по програмиране

    Java продължава да заема главна позиция в най-търсен и използван програмен език, както сред програмистката общност, така и на работния пазар.

  • Курсове по програмиране

    Java е една от най-предпочитаните платформи за корпоративни разработки (enterprise development), като дава най-развитие в света арсенал от enterprise технологии, използвани при разработката на големи и сериозни проекти.

Стани успешен Java Developer с качествени Java курсове!

Обучението за Java разработка в СофтУни е разработено от опитни трейнъри с прякото участие на компаниите от IT сектора. Избирайки професията Java разработчик, ще можеш да комбинираш умения по програмиране, базови структури от данни и развиване на алгоритмично мислене със знания от компютърните науки и софтуерното инженерство, както и съвременни Java и уеб технологии.

Още днес можеш да направиш първите стъпки като кандидатстваш за безплатния Java курс по oснови на програмирането за начинаещи (Programming Basics with Java), който ще ти даде необходимите знания, за да преминеш приемния изпит и да се включиш в цялостната програма по Софтуерно инженерство на СофтУни.

По време на обучението си, чрез практически Java курсове и работа по хиляди Java задачи и проекти ще придобиеш всички специализирани познания и умения, необходими за стартиране на успешна кариера с Java технологиите в софтуерната индустрия.

Кандидатствай
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.