Курс Linux Programming - януари 2016

Linux Programming - януари 2016

Срокът е изтекъл
Linux Programming - януари 2016 icon
Присъствено
245 / 250
Онлайн
892 / 1000

За курса

Умения, които ще придобиеш

 • Работа с Linux
 • Работа с различни файлови системи
 • Знания за оптимизация на код
 • Работа с github
 • Работа с makefile
 • Работа с нишки
 • Работа с виртуални машини
 • Писане на kernel модули и използването им
 • Знания за работата на хардуера на една Linux базирана система

За курса

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

За кого е подходящ курса?

Курсът Linux Programming е подходящ за хора, които имат опит с езика C и искат да научат нещо ново, интересно и практическо.

Кога стартира курсът и докога мога да се запиша?

Записването в курса е отворено до 15 януари включително

Обучението стартира на 18 януари 2016 и завършва на 21 февруари с провеждане на изпит под формата на тест и практическа задача.

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат два пъти седмично: всеки понеделник (зала Code Ground) и четвъртък (зала Open Source) от 18:00 до 22:00 ч. в сградата на СофтУни. Програмата на курса можете да видите в таблицата по-долу. Всички учебни занятия ще са с продължителност 4 астрономически часа. По време на занятията основно ще се пише код върху реални, практически задачи.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

 • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета, да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.
 • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?

Обучението завършва с провеждане на изпит (по желание). Изпит ще се състои от две части - тест и практическа задача. Задачите ще се проверяват автоматично от системата SoftUni Judge. Изпитът винаги е в присъствена форма. Желаещите да се явят на изпита, ще получат официален сертификат от СофтУни, ако изкарат оценка над Много добър (5).

Колко струва обучението в курса? 

Обучението в курса е безплатно. Единствено желаещите да се явят на изпит и да получат сертификат на Софтуерния университет, заплащат еднократна такса:

УслугаЦена
Записване за курса (присъствена или онлайн форма на обучение)БЕЗПЛАТНО
Записване за изпит до 1.02.2016 г. (включва се и издаване на сертификат)50 лв.
Записване за изпит след 1.02.2016 г. до 19.02.2016 г. (включва се и издаване на сертификат)100 лв.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на оранжевия бутон "ЗАПИШИ СЕ" и следвайте стъпките.

След изчерпване на свободните места в присъствена форма на обучение, ще остане отворено записването само за онлайн обучение.

Важно: присъствието на занятията с личен лаптоп е силно препоръчително. Броят на компютри в залата няма да бъде достатъчен за всички участници!

Партньори на курса по Linux Programming

MM Solutions

ММ Солушънс е българска софтуерна компания създадена през 2001 г. в София. Компанията има дългогодишен опит в разработването и поддържането на софтуер за мобилни телефони, таблети, навигационни системи и други устройства. Фирмата има трайно партньорство с едни от най-големите производители на чипове и мобилни устройства   – QualComm, Texas Instruments, Samsung, HTC, LG, Motorola, Huawei и много други. Доказателство за добрите постижения и безспорния международен имидж на ММ Солушънс са присъдените пет международни награди „Best Mobile Imaging Device“.

В стремежа си да бъде конкурентен представител в своята пазарна ниша, компанията е изградила екип от висококвалифицирани софтуерни инженери. Разширяването на бизнеса и новите предизвикателни проекти налагат увеличаване на екипа. Поради това ММ Солушънс търси да назначи и обучи своите бъдещи служители. Завършилите курса "Linux Programming", които са ентусиазирани и енергични, интересуват се от новото и модерното в света на технологиите и говорят свободно английски език, биха били чудесно попълнение за екипа на ММ Солушънс.

Преподавател