Microservices and Modularity: The difference between treatment and cure!
Loading...
Семинар

Microservices and Modularity: The difference between treatment and cure!

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Microservices and Modularity: The difference between treatment and cure!", който ще се проведе на 25 май 2016 г. (сряда) от 19:00 часа в зала Code Ground на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, партер). Лектор е Милен Дянков.

За Семинара

Напоследък всички наоколо говорят за микроуслуги (microservices). Представяни са като най-новото решение за създаване на модулни приложения. Всъщност, колкото и невероятно да звучи това днес, идеята съвсем не е нова. Например микроуслугите са едни от основните елементи в OSGi (Open Services Gateway initiative) и са широко използвани от поне 10 години. 

В тази презентация ще се концентрира върху основите на модулната архитектура и как тя се сравнява с това, което повечето хора имат в предвид говорейки за микроуслуги! Ще покаже също какво представляват in-JVM микроуслугите и как могат да бъдат в превърнати в distributed когато е необходимо. За да демонстрира идеята, рефакторинг "на живо" ще трансформира "монолитно" приложение базирано на GlassFish, EJB и JSF, в приложение състоящо се от независими модули. Това ще покаже как добър дизайн на архитектурата позволява да се изплзват едни и същи библиотеки в различни среди. В конкретния случай - от SpringBoot през OSGi до компоненти в платформата Liferay! 

За Лектора

Милен Дянков

Милен е старши консултант в Liferay и помага на някои от най-големите европейски компании да успеят в днешният бързо променящ се свят на информационните технологии.
Има повече от 15 години опит в проектиране и разработване на Java и JavaEE решения за водещи фирми (предимно в финансовия и телекомуникационния сектор). Специализира се главно в областта на корпоративни портали, модулни системи, системи за електронна търговия, системна интеграция, уеб приложения за мобилни устройства.
Милен Дянков photo