Курс Основи на програмирането за ученици - декември 2016

Курс Основи на програмирането за ученици - декември 2016

Основи на програмирането за ученици - декември 2016

Срокът е изтекъл
Основи на програмирането за ученици - декември 2016 icon

За курса

Умения, които ще придобиеш

 • Програмиране на начално ниво с езикa C#
 • Работа с различни типове данни
 • Работа с цикли и условни конструкции
 • Инсталиране и конфигуриране на среда за разработка - Visual Studio
 • Работа с математически операции
 • Разработка на прости конзолни приложения

За курса

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е подходящ за абсолютно начинаещи, без никакъв опит в програмирането или технологични специалности.

До кога мога да се запиша и кога стартира курсът?

Крайният срок за записване за курса е 1 декември 2016. Обучението стартира на 10 декември 2016 и завършва с провеждане на приемен изпит на 19-ти март. Новоприетите студенти ще стартират обучението си в програната по софтуерно инженерство на СофтУни през май 2017.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на оранжевия бутон "ЗАПИШЕТЕ СЕ" и следвайте стъпките. След като се запишете за финален изпит, получавате гарантирано място в залата по време на цялото обучение.

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всяка събота от 10:00 до 14:00 ч. в зала Inspiration в сградата на Софтуерния университет. Програмата на курса можете да видите в таблицата по-долу.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

 • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета,  да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка. Ще имате и възможност лично да контактувате с лектор или асистент когато срещнете затруднения.
 • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?

Обучението завършва с изпит, който ще се състои от шест задачи, които трябва да се решат за период от 4 часа. Изпитът е приемен за програмата по софтуерно инженерство на СофтУни и всеки успешно представил се може да продължи обучението си след него. Желаещите да се явят на изпита, ще получат официален сертификат от СофтУни, ако изкарат оценка над Много добър (5.00).

Колко струва обучението в курса? 

Обучението в курса е безплатно. Единствено желаещите да се явят на изпит и да получат сертификат на Софтуерния университет, заплащат еднократна такса:

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване в присъствена форма на обучение

 • Присъствие на всички учебни занятия
 • Достъп до ресурси и видеа от учебните знятия
Безплатно
Онлайн

Записване в онлайн форма на обучение

 • Достъп до ресурси и видеа от учебните знятия
Безплатно
Изпит (до 09.01.2017 г.)

Ранно записване за изпит

 • Проверка и оценяване, издаване на сертификат
50 лв.
Изпит (след 09.01 дo 13.03.2017г)

Записване за изпит

 • Проверка и оценяване, издаване на сертификат
100 лв.


quality-guaranteed

СофтУни ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до края на ранното записване за изпит (14 януари).

Патньор за курса:

Преподавател

Angeld55 avatar
Ангел Димитриев
Ангел завършва Първа немска гимназия, студент е по Информатика към Софийския университет. Завършил е специализираното обучение на СофтУни "Train the Trainers". Понастоящем преподава в няколко курса в СофтУни, сред които "Programming Basics" и "Основи на програмирането за ученици". Разработил е редица големи проекти, сред които Електронна обучителна система, Flight Prize Scanner, Germany Students Network, с един от които печели и наградата на Hack Tech Challenge 2016.