Interactive Design: основи и приложение
Loading...
Семинар

Interactive Design: основи и приложение

12.01.17 19:00 - 22:00 Учебна зала Inspiration гр. София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2 Мартин Бакърджиев; Катерина Васева
Заповядайте на безплатен семинар на тема "Interactive Design: основи и приложение", който ще се проведе нa 12 януари 2017 г. (четвъртък) от 19:00 часа в зала Inspiration на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектори са Мартин Бакърджиев и Катерина Васева.

За Семинара

В този семинар ще се запознаете с основите на интерактивния дизайн като теория и практика, както и итеративния процес по създаването му. Специално внимание ще бъде отделено на елементите (концепция, визия и код) и тяхното паралелно изграждане в един общ продукт.

Семинарът е разделен на 2 части:

1. Основи на интерактивния дизайн: базови понятия и елементи, илюстрирани със съвременни примери (игри, уебсайтове, интерактивни наративи и др.), както и взаимовръзките между интерактивен дизайн и анимация, storytelling, графичен, уеб и гейм дизайн. Кратко представяне на някои от основните инструменти за изграждането на interactive web experiences (Processing, p5.js, three.js, и др.);

2. Приложение: интерактивният дизайн изисква взаимовръзка между визията и програмирането още на концептуално ниво, както и итеративен процес на изграждане на двете паралелно. За да го илюстрираме и да предоставим основа за дискусия, ще ви представим поетапно процеса си по изграждането на два наши интерактивни проекта от концепция до завършен продукт.

За Лектора

Мартин Бакърджиев; Катерина Васева

Мартин Бакърджиев е 2d/3d artist с влечения към анимацията, гейм дизайна и композиране на музика. Занимавал се е с архитектура, графичен дизайн, анимация и 3d визуализации, а тези дни е предимно отдаден на уеб и интерактив дизайна.

Катерина Васева е web designer/developer и илюстратор, който се интересува от комикси, аматьорска роботика, арканни JS библиотеки и компютърни игри. Живяла е и е работила в Истанбул, Ню Йорк, Анкара и София. Ходи и се навсякъде.

Zero Attention Span е колаборация между Мартин Бакърджиев и Катерина Васева, в която споделят общите си интереси и опит в уеб/интерактив/гейм дизайн, creative coding и анимация.(http://zeroattentionspan.net/)

Мартин Бакърджиев; Катерина Васева photo Мартин Бакърджиев; Катерина Васева photo