Виртуална класна стая
Loading...
Семинар

Виртуална класна стая

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Виртуална класна стая", който ще се проведе нa 19 декември 2016 г. (пoнеделник) от 19:00 часа в зала Open Source на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектор е Константин Геров.

За Семинара

Какво представлява виртуалната класна стая? Как мотивира учениците да внимават в час? Защо технологиите са бъдещето на образованието?

Заповядайте на семинара “Виртуална класна стая”, в който ще лекторът Константин Геров ще отговори на тези въпроси и ще разкаже за своя опит с тази нова технология през първия си семестър в Минерва, един иновативен университет, опитващ се да промени сферата на висшето образование. В Минерва тази идея е реализирана чрез платформа за онлайн семинари ALF (Active Learning Forum), поставяща учениците в среда, в която учат активно. Също така, ще разкаже за различните видове виртуални класни стаи, за предимствата им пред нормалния метод на обучение и за някои от недостатъците им.

През тези няколко часа Константин има желанието да се опита да ви убеди, че това е бъдещето на образованието. 

За Лектора

Константин Геров

Константин е заинтересован от алтернативни и иновативни методи на обучение поради недоволството си към настоящата форма на образователната система. Той е част от първия випуск на СофтУни и завърша програмата на Софтуерния Университет паралелно с обучението си в Американския колеж в София. В момента Константин следва в Миневра, като част от втория випуск на университета (https://www.minerva.kgi.edu/). В Минерва няма лекции, класовете са онлайн, учениците живеят в 7 различни града по време на 4-годишната програма и още куп други неща, които не бихте срещнали в традиционното университетското образование. Това прави Минерва модел за една модерна образователна система. Извън университета Константин се занимава със софтуерно инженерство и конкретно със създаването на уеб апликации.

Константин Геров photo