Етично хакерство
Loading...
Семинар

Етично хакерство

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Етично хакерство", който ще се проведе нa 12 февруари 2017 г. (неделя) от 16:00 часа в зала Code Ground на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 0). Лектор е Васил Султанов .

За Семинара

По време на семинара "Етично хакерство" ще обсъдим следните теми:

  • Основни заплахи за информационната сигурност - ще разгледаме различни видове network, host и application атаки, включително и механизми за предпазване от тях.
  • Как хакерите проникват в компютърни системи - ще обсъдим всяка от основните фази при хакерска атака -  от началното и събиране на предварителна информация за целта, до заличаването на следи след вече извършена атака. 
  • Пенетрейшън тестинг/тестове за проникване (етично хакерство) - как и защо да използваме похватите, прилагани от хакери, за да повишим нивото на сигурност на собствените си мрежи, сървъри и уеб приложения. 
  • Практическа демонстрация на реални хакерски атаки към специално създадени за тестова цел мрежи, сървъри и уеб приложения. Ще симулираме някои от най-често срещаните атаки като SQL Injection, Cross-Site Scripting (XSS), password cracking, отдалечено хакване на Windows сървър/PC и добиване на пълен достъп до него, DoS атаки и др. 

За Лектора

Васил Султанов

Васил Султанов е специалист по ИТ сигурност в Software AG. Има няколкогодишен опит като консултант по ИТ сигурност по проекти, свързани с ИТ одит и оценка на сигурността, пенетрейшън тестинг, мрежова сигурност, съответствие със стандарти по информационна сигурност (ISO 27001, PCI DSS) и др. 
Магистър по киберсигурност от University of York,  притежава и няколко сертификата, сред които Certified Ethical Hacker (CEH) и CCNA. 
Васил Султанов photo