Как да възпитаваме децата си в дигиталния свят?

Как да възпитаваме децата си в дигиталния свят?

Семинар

Как да възпитаваме децата си в дигиталния свят?

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Как да възпитаваме децата си в дигиталния свят?", който ще се проведе нa 26 февруари 2017 г. (неделя) от 17:00 часа в зала Inspiration на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектор е Теодора Върбанова .

За Семинара

По време на семинара, организиран от SoftUni Kids - "Как да възпитаваме децата си в дигиталния свят?" ще обсъдим следните теми:

  • Дигитални умения и мястото им в дома и класната стая
  • Как да възпитаме деца, подготвени за дигитална трансформация 
  • Най-големите предизвикателства пред образованието през 21 век
  • Как образователната система може да адресира тези предизвикателства и нашата роля на родители в ерата на дигиталната трансформация

Също така, радваме се да споделим, че на 26.02 от 15:30 до 16:30 SoftUni Kids организира безплатен демонстративен урок, който ще се проведе в зала Tech + Knowledge в сградата на Софтуерния университет. Урокът е подходящ за ученици от 1-ви до 6-ти клас.

По време на безплатния демонстративен урок децата ще се докоснат до приказния свят на програмирнето и ще се запознаят с технологиите, които ще използваме по време на обученията ни през март. Ще се запознаем със Scratch, визуален език за програмиране, разработен специално за начинаещи, и ще направим заедно първия си алгоритъм. Ще видим в действие неограничените възможности и приложения на Micro:bit, платката използвана във всяко училище във Великообритания по време на часовете по програмиране и разработена с подкрепата на BBC. А за отмора ще посвирим на пиано от банани, програмирано чрез Scratch – защото в света на технологиите всичко е възможно!

Участието на децата става с предварително записване от тук до 12:00 часа на 24 февруари!


За Лектора

Теодора Върбанова

Теодора Върбанова е ръководител Образователен сектор в Майкрософт България. Отговаря за образователните инициативи на Майкрософт в България, Македония, Косово, Албания, Грузия, Естония, Латвия и Литва. Докторант, Стопански факултет,  Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Тема на дисертацията: “Инвестиции в иновациите на средното образование инструмент за интервенция насочен към повишаване на ефективността от обучителния процес”. Майка на Илинка и Стефчо.  Повече: https://www.linkedin.com/in/tedche/ 
Теодора Върбанова photo