Курс WordPress Basics - март 2017

WordPress Basics - март 2017

Срокът е изтекъл
WordPress Basics - март 2017 icon

За курса

Курсът WordPress Basics изгражда базови технически умения по разработка на уеб сайтове с WordPress: настройка на хостинг и домейн, инсталиране и конфигуриране на WordPress (WP), инсталиране и конфигуриране на теми (themes) и добавки (plugins), създаване и редактиране на уеб съдържание (ръчно и с визуални уеб редактори), създаване на страници, публикации, снимки и мултимедия. Изучават се популярни WP теми и добавки (плъгини) и техните възможности за създаване на формуляри (forms), контакти, фото-галерии, форуми, електронни магазини и други. Въвеждат се базови познания по изграждане на собствена WP тема с HTML, CSS и PHP и модифициране на съществуващи теми. Курсът завършва с практически занятия по изграждане на цялостен WP сайт и разработка и защита на практически курсов проект: изработка и публикуване на цялостен WP сайт.

Умения, които ще придобиеш

 • Създаване на цялостни WordPress сайтове
 • Създаване и редакция на уеб съдържание
 • Работа с уеб хостинг, домейни и cPanel
 • Инсталация и настройка на WordPress
 • Инсталация и настройка на теми и добавки
 • Създаване и промяна на собствени WP теми

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е подходящ за напълно начинаещи без никакъв предишен опит, с базова ИТ грамотност. Познания по HTML, CSS и програмиране, както и английски език ще са полезни, но не са задължителни.

Докога мога да се запиша и кога стартира курсът?

Записването за курса е отворено до 27 март. Обучението стартира на 29 март 2017 г. и завършва на 7-ми май 2017 г. с практически изпит.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса от ТУК или като кликнете на оранжевия бутон "ЗАЯВЕТЕ УЧАСТИЕ" и следвайте стъпките. След като заплатитие за курса, вие ще бъдете записани в него.

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията ще се провеждат всяка сряда и всеки петък от 18:00 до 22:00 ч. в сградата на Софтуерния университет в зала Inspiration като след всяка лекция следва упражнение. Програмата на курса можете да видите в таблицата по-долу.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

 • Присъствена:  Ако запишете присъствена форма имате възможност да посещавате занятията на място в СофтУни, да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, ще имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и възможност да предавате своите домашни за проверка. Ще можете също да контактувате лично с лектор или асистент, когато срещнете затруднения.
 • Онлайн: Ако запишете онлайн обучение имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и възможност да предавате своите домашни за проверка. 

*Препоръчително е да носите собствен лаптоп, ако сте записани в присъствена форма на обучение.

Certificate

Какво представлява практическият изпит на края на курса и ще получа ли сертификат?

Изпитът представлява разработка и защита на практически WordPress проект: изработка на уеб сайт. Курсистите работят по проектите си вкъщи и получават помощ и съвети по време на учебните занятия. В изпитния ден се извършва демонстрация и защита на проекта на живо. Проектите са индивидуални: изработка на WordPress сайт, с избрана от курсиста тематика, дизайн и съдържание. Всички, явили се на него могат да получат официален сертификат от СофтУни, ако постигнат резултат над много добър (5.00)

Колко струва обучението в курса? 

За курса се заплаща еднократна такса, включваща присъствено или онлайн обучение в СофтУни и възможност за явяване на изпит и издаване на сертификат.

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване за курса

 • Присъствие на всички учебни занятия
 • Достъп до ресурси и видеа от учебните занятия
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
 • Контакт с лектор или асистент
240 лв.
Онлайн

Записване за курса

 • Достъп до ресурси и видеа от учебните занятия
 • Явяване на изпит и издаване на сертификат
190 лв.
quality-guaranteed

СофтУни ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на сумата, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до третото занятие от курса (до 12 април). 

Преподавател

nakov avatar
Светлин Наков
Светлин Наков има 10-годишен опит като състезател по програмиране с десетки награди от състезания, конкурси и олимпиади по информатика и състезателно програмиране, включително 4 медала от международни олимпиади по информатика. Бил е треньор на ученически и студентски отбори по алгоритмично програмиране. Наков има над 15-годишен опит като софтуерен инженер, мениджър на софтуерни проекти, консултант, лектор и предприемач с богат опит в .NET and Java EE platforms, информационни системи, бази данни, уеб разработка и софтуерно инженерство. Той е автор на 7 книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии, C# и Java, както и на десетки технически и научни публикации. Светлин Наков има докторска степен в областта на компютърните науки, носител е на Наградата на Президента на Република България “Джон Атанасов”. Още информация: http://www.nakov.com.
LinkedIn