Курс Основи на Symfony - май 2017

Основи на Symfony - май 2017

Срокът е изтекъл
Основи на Symfony - май 2017 icon

За курса

Symfony е една от трите най-разпространени работни рамки (Frameworks) в света на PHP, предоставяйки генерализирано решение за изработка на съвременни, стабилни и качествени уеб софтуерни продукти, чрез различни парадигми и шаблони. В курса "Основи на Symfony" ще се разгледа в детайли Symfony Framework, чрез който ще се научите да създавате уеб приложения, прилагайки архитектурния шаблон Model-View-Controller (MVC), както и разширени знания по цялостна софтуерна разработка и добрите практики за пътя, през който трябва да измине едно приложение от разработка, внедряване и поддръжка.

Умения, които ще придобиеш

 • Разработка на бъндъли - основна част от Symfony проложенията
 • Работа с ORM (Doctrine 2) и анотации за конфигурация и валидация
 • Разбиране на темплейтната система използване в Symfony
 • Умения за работа с template engine - Twig
 • Използване на форми, сървиси, евенти
 • Добри практики при разработката на Symfony приложения

За курса

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Курсът е подходящ за начинаещи и за всички, които имат среден опит като front-end и backend програмисти с входящи умения:

 • Познания и работно ниво с PHP и обектно ориентирано програмиране
 • Разбиране и използване на архитектурния шаблон MVC
 • Базови познания по HTML/CSS/JavaScript

До кога мога да се запиша и кога стартира курсът?

Крайният срок за записване за курса е 15 май 2017. Обучението стартира на 17 май и завършва с провеждане на практически изпит, който ще се проведе на 9-ти юли.

Как мога да се запиша?

Можете да се запишете за курса от ТУКкато и като кликнете на оранжевия бутон "ЗАЯВЕТЕ УЧАСТИЕ" и следвате стъпките.

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всяка сряда от 14:00 до 18:00 ч. в зала Experience в сградата на Софтуерния университет. Програмата на курса можете да видите в таблицата отгоре.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

 • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета,  да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка. Ще имате и възможност лично да контактувате с лектор или асистент когато срещнете затруднения. Курсистите от присъствена форма на обучение ще имат възможност да получат покана за работа в уеб агенция STENIK.
 • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка. 

*Препоръчително е да носите собствен лаптоп, ако сте записани в присъствена форма на обучение. 


Certificate

Какво представлява изпитът и ще получа ли сертификат след края на курса?

Изпитът ще се проведе под формата на разработка на практически проект. Желаещите да се явят на изпита ще получат официален сертификат от Софтуерния университет, ако получат оценка над Много добър (5).

Колко струва обучението в курса? 

Обучението в курса е безплатно. Единствено желаещите да се явят на изпит и да получат сертификат на Софтуерния университет, заплащат еднократна такса:

Форма на обучениеВключваЦена
Присъствено

Записване в присъствена форма на обучение

 • Присъствие на всички учебни занятия
 • Достъп до ресурси и видеа от учебните знятия
 • Възможност да получите покана за работа в уеб агенция STENIK
Безплатно
Онлайн

Записване в онлайн форма на обучение

 • Достъп до ресурси и видеа от учебните знятия
Безплатно
Изпит (до 05.06.2017 г.)

Ранно записване за изпит

 • Проверка и оценяване, издаване на сертификат
50 лв.
Изпит (след 05.06 дo 12.06.2017г)

Записване за изпит

 • Проверка и оценяване, издаване на сертификат
100 лв.

ВАЖНО: До трима от курсистите, които се отличат със знания и умения ще имат възможност да получат покана за работа в уеб агенция STENIK. Предимство ще имат курсистите от присъствена форма на обучение, като ще бъдат разгледани и кандидатурите на курсистите от онлайн форма на обучение. Курсистите, които бъдат наети на работа в STENIK ще получат обратно заплатената еднократна такса от 50 лв.

quality-guaranteed

СофтУни ви дава 100% гаранция за качеството на този курс. За нас е важно да придобиете необходимите умения и знания. Ако по някаква причина обучението не отговори на очакванията ви, ние ви гарантираме възстановяване на цялата сума, която сте заплатили. Таксата може да ви бъде възстановена до края на ранното записване за изпит (31 май).


Партньор за курса

STENIK е уеб агенция с 13-годишен опит и сертифицирани Magento програмисти. STENIK е професионалист в разработка, поддръжка и развитие на успешни онлайн магазини, дизайн и програмиране на корпоративни уеб сайтове и портали.

Преподавател

g3org3 avatar
Георги Гюров
Георги Гюров е Symfony Dev Team Leader в уеб агенция STENIK, той участва в разработката на редица корпоративни уеб сайтове и портали, част от портфолиото на STENIK - Кино Арена, HSS Group, Kovafoam, Kontrax, Euroins и др. Работата му е свързана освен с PHP програмиране и с надграждане на системата за управление на съдържанието (CMS) eStenik, разработена от Stenik посредством open source framework-а Symfony и изграждането на успешни презентационни уеб сайтове. Георги владее отлично най-новите стандарти за WEB програмиране и оперира с богат набор от технологии – oпит с обектно ориентирано програмиране с PHP 5+, HTML5, CSS3 (SASS), JavaScript (WebGL), MySQL 5+, MVC Design Pattern  и много други.