Технологията на 3D принтирането

Технологията на 3D принтирането

Семинар

Технологията на 3D принтирането

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Технологията на 3D принтирането", който ще се проведе нa 19 май 2017 г. (петък) от 19:00 часа в зала Code Ground на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 0). Лектор e Ивелин Стоянов.

За Семинара

3D принтерите и 3D принтирането са една изключително бързo развиваща се технология. Един от най-големите пазари, които горещо подкрепят и развиват 3D принтирането, е медицинската техника. Кино индустрията също не отстъпва - ако сте гледали някой от филмите "Iron Man", то трябва да знаете че броните на Iron Man са направени на 3D принтер. 

На семинара ще си поговорим за:

• Видове 3D принтери, кой за какво се използва. 

• Къде в киното, медицината, сладкарството, космоса и много др. се прилагат?

• С какви материали можем да принтираме и кой материал за какво се използва? 

• Кои са основните части на принтера?

• Какво трябва да знаем, ако искаме да си направим наш собствен 3D принтер ? 

• Видове софтуер за сканиране, моделиране и принтиране. 

• Още много интересни, любопитни и полезни неща.

За Лектора

Ивелин Стоянов

Ивелин Стоянов е ученик в 10-ти клас в ПГ по КТС гр. Правец. От около 5 години се интересува от програмиране и разработка на роботи и автоматизирани системи. Автоматизирал е повечето неща вкъщи от щорите, вратите, до система за сигурност. Обича да прави системи за всяко рутинно задължение, с цел да помогне себе си и близките. В училището, в което учи, води лекции в робо-клуба. Участва активно в много хакатони и национални състезания, с няколко първи места. Занимава се с 3D принтери, чрез които принтира части за роботите си. Интересува се от 3D принтиране, дронове, IoT системи, системи за сигурност.
Ивелин Стоянов photo