Как работи Интернет или историята на един пакет
Loading...
Семинар

Как работи Интернет или историята на един пакет

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Как работи Интернет или историята на един пакет", който ще се проведе нa 16 август 2017 г. (сряда) от 19:00 часа в зала Tech+Knowledge на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1). Лектор е Даниел Цветков.

За Семинара

Рядко се замисляме какъв е целият път на едно съобщение през Интернет. Вдъхновен от въпрос на интервю за работа в Google, с този семинар лекторът ще обърне внимание колко неща трябва да работят в синхрон, за да може всички да се насладим на клипчета на котки и “мемета".

Ще си говорим за различните протоколи на Интернет, ще си направим едно бързо сървърче с Python и ще разгледаме различните части на съобщенията с инструменти като dig, Wireshark, Chrome DevTools и други.

За Лектора

Даниел Цветков

Даниел Цветков завършва Компютърни науки в Глазгоуския университет през 2015 г. По време на бакалавърското си обучение работи в различни локални компании, основава своя, а през 2014 прекарва лятото си на стаж в Google, California. Понастоящем работи във Vayant в България. Освен от уеб приложения и код се интересува живо от физика, астрономия и Вселената като цяло.
Даниел Цветков photo