Блокчейн икономика, умни договори и децентрализация

Блокчейн икономика, умни договори и децентрализация

Семинар

Блокчейн икономика, умни договори и децентрализация

За Семинара

Договори, финансови операции и техните досиета са в основата на нашата правна, икономическа и политическа система. Те отразяват събития, описват ги и ги защитават, определят структурата на организации и спомагат демократичното взимане на решения. Въпреки експоненциалният ръст на технологиите, тези процеси са все още обковани в бюрокрацията на 20ти век, тъй като до преди няколко години технологиите и интернет се ползваха главно client - server инфраструктура.

Блокчайн е новото поколение на споделяне на информация чрез криптография и peer-to-peer комуникация, споделен дневник на транзакции който е в основата на криптовалутите, най-разпространената от които е Биткойн. Тази нова технология обещава да автоматизира процеси в политически, икономически и корпоративен аспект чрез изпълнение на умни договори, както и да демократизира набиране на начален капитал чрез токени (ICO vs IPO). Представете си свят в които адвокат, нотариус, търговски регистър, имотен регистър и други бъдат заменени от алгоритми и кодове.

Целта на семинара е да ви подчертае бъдещите промени, потенциални възможности както и проблеми асоциирани с технологията, като в детайли те ще бъдат разгледани в предстоящ курс в СофтУни.

Партньор на семинара: 

За Лектора

Никола Евтимов е сериен предприемач, с богата гама от постижения и опит - от оптика до инвестиции в Blockchain. Никола магистър по управление на финансите и инвестициите в Абърдийнския университет, също и по Физика и Оптометрия във Физическия факултет към Софийския университет. Опитът му в предприемачеството се проявява много ясно с два спечелени европроекта с усвоени над 1 млн лв.
Никола Евтимов photo