Банкови услуги без банки в облаците

Банкови услуги без банки в облаците

Семинар

Банкови услуги без банки в облаците

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Банкови услуги без банки в облаците", който ще се проведе нa 14 септември 2017 г. (четвъртък) от 19:00 часа в зала Open Source на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектор е Николай Станев.

За Семинара

Peer-to-peer кредитирането e начин за отпускане на заеми чрез платформа, която свързва кредитополучатели и инвеститори. Компаниите, които предлагат тази услуга, оперират почти изцяло online, като по този начин намаляват оперативните си разходи и често услугите им са по-изгодни от тези на банките. Като резултат, инвеститорите получават по-голяма доходност, сравнена с банков депозит, а кредитополучателите могат да получат кредит с по-ниска лихва.
Ще разкажем кои са основните компоненти на една peer-to-peer платформа и какво трябва да се има предвид при дизайна и реализацията, а именно:

Възможно ли е такава платформа да бъде направена използвайки изцяло cloud технологии (Microsoft Azure)

Как да подсигурим непрекъсната работа на такава платформа(availability) и да осигурим достатъчна производителност при повишаване на натоварването(scalability)

Какви да се гарантира сигурността на платформата и нейните потребители

Как да проектираме системата така, че да е позволява всичко това и същевременно да е гъвкава и да позволява бързо и сигурно добавяне или промяна на функционалности чрез използване на CQRS/Event Sourcing  

За Лектора

Николай Станев

Николай Станев - Софтуерен инженер и архитект с над 20 години опит в Информационните технологии, с богат опит в различни платформи и технологии. Реализирал е множество успешни IT проекти в компании във финансовия  и търговския сектор и телекомуникациите. Един от основателите на първата Българска Peer-to-peer lending платформа – Klear, където отговаря за нещата, с които обича да се занимава – технологии и софтуер.
Николай Станев photo