Ден за професионално ориентиране в СофтУни
Loading...
Семинар

Ден за професионално ориентиране в СофтУни

26.08.19 19:00 - 22:00 Учебна зала Inspiration гр. София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2 Гeoрги Георгиев, Дончо Минков, Добри Стоилов и Николай Костов
Заповядайте на Деня за професионално ориентиране в СофтУни, който ще се проведе нa 26 август 2019 (понеделник) от 19:00 часа в зала Inspiration на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Част от събитието ще бъдат едни от най-доказалите се професионалисти в ИТ бранша, практикуващи в технологиите, изучавани в Професионалния модул на СофтУни:
Георги Георгиев - Java
Дончо Минков - JavaScript
Добри Стоилов - Python
Николай Костов - C#

За Семинара

Професионалният модул, част от учебната програма на Софтуерния университет, включва в себе си изучаването на един от четирите най-използвани езици за програмиране в бизнеса, а именно: Java, JavaScript, C# и Python. За да получите правилните насоки при своя избор на професионално развитие сме поканили на едно място специалисти с дългогодишен опит в програмирането, които по време на Деня за професионално ориентиране да разкрият кои са предимствата и предизвикателствата при използването на една от четирите софтуерни технологии, както и какво са постигнали, благодарение на опита си досега. Освен че всеки от тях ще има възможността да сподели своите насоки, след това Георги Георгиев, Дончо Минков, Добри Стоилов и Николай Костов ще бъдат част от дискусия, в която ще може да задавате своите въпроси. Водещ на събитието ще бъде Светлин Наков.


Светлин е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Личен сайт: http://www.nakov.com. 

За Лектора

Гeoрги Георгиев, Дончо Минков, Добри Стоилов и Николай Костов

Георги започва с участия в състезания по програмиране и ИТ като ученик, първите му по-сериозни успехи са свързани с 3D графика и симулатори, най-вече проектът DriveFreeZ. Жоро е водил курсове по C#, C++, JavaScript, Windows 8 WinRT, XAML, WinJS, както и няколко семинара за 3D графика с OpenGL, изчислителна геометрия, има познания в работата с физични библиотеки като Bullet, и пише Java в проект, свързан с анализ на телеметрия на състезателни коли.

Дончо има дългогодишен опит в разработката на софтуер, изготвяне и водене на технологични курсове. Работил е на SpringMVC, ASP.NET, Node.js, Angular, React.js, Android, iOS и др. Лектор е на много конференции за JavaScript, Java и мобилни технологии. В момента е Technical lead в СофтУни като използва ASP.NET Core и React.js. Отличен е в категория Образование в годишния форум 30 под 30 на списание Форбс за 2017.

Добри работи в ИТ индустрията от 2000 година, в началото разработва на ANSI C win32 API приложения свързани с дигиталното аудио/видео. През 2009 се запознава с езика Пайтън, който започва да използва за автоматизация и devops. От 2014 до днес се развива, като професионален разработчик на Пайтън с успешни проекти в транспорта, сателитни данни, уеб услуги, машинно обучение.

Николай работи като Solutions Architect във фирма ZenCodeo. Занимавал се е над 5 г. с обученията в Телерик, а сега води лекции в СофтУни. Учил е във ФМИ и сега довършва магистратура в НБУ. Няколко години подред, Ники е Microsoft Certified Trainer. Носител е на наградата Студент на годината, както и е бил част от класацията 30 под 30 на списание Forbes Bulgaria. Има богат опит в проектирането и изграждането на web apps, алгоритмичното програмиране, сигурността и cloud технологии. 
Гeoрги Георгиев, Дончо Минков, Добри Стоилов и Николай Костов photo Гeoрги Георгиев, Дончо Минков, Добри Стоилов и Николай Костов photo Гeoрги Георгиев, Дончо Минков, Добри Стоилов и Николай Костов photo Гeoрги Георгиев, Дончо Минков, Добри Стоилов и Николай Костов photo