The Practice of Programming
Loading...
Семинар

The Practice of Programming

29.03.20 20:00 - 22:00 Online 5 Online 5 Божидар Бацов
Гледайте безплатно онлайн семинар на тема "The Practice of Programming" на 29 март 2020 г. (неделя) от 20:00 ч. с лектор Божидар Бацов.

За Семинара

Перспективата за програмирането се променя с времето и по време на семинара ще видите как може това да се случи през един период от 20 години. По време на лекцията ще се дадат насоки на прохождащите програмисти, с цел да се спестят много от заблудите, които са неизменна част от пътят ни напред към една по-добра кариера. Някои от тези идеи ще резонират с вас и ще ви помогнат да станете по-добри програмисти … или поне по-щастливи. Темата е вдъхновена от едноименната книга на Браян Керниган и Роб Пайк.

За Лектора

Божидар Бацов

Божидар е програмист, (дървен) философ и мениджър. Или поне се опитва да бъде. Той е автор на няколко дузини open-source проекти - основно в сферата на Ruby, Clojure и Emacs. Като цяло Божидар обича функционалните езици за програмиране, особено тези с много скоби в тях. Настрана от това, той изпитва големи симпатии към AMD, Unix-базираните операционни системи, и е твърдо убеден, че Emacs е пътят, истината и живота като става дума за текстови редактори. Божидар е бил CTO в няколко start-up-а, а напоследък се изживява като VP of Engineering в Toptal. На стари години той разбра че хората не са страшни и му доставя голямо удоволствие да прекарва повече време работейки с тях и да се опитва да им помага да се развиват професионално.
Божидар Бацов photo