Loading...

Ние правим хората, които обучаваме, истински професионалисти в софтуерната индустрия и им съдействаме за техния кариерен старт!

Проектът "Софтуерен университет" на СофтУни е основан с идеята за иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането. За нас, както и за цялата софтуерна индустрия, най-важни са реалните практически умения.

Ето защо ние използваме модела „учене чрез правене“, предоставяйки на нашите студенти обучение по програмиране съчетано с реален практически опит и познания в най-търсените и модерни технологии, готови да стартират своята кариера като успешни софтуерни инженери.

Съвременно практическо обучение

СофтУни организира най-задълбочените професионални програми по софтуерно и QA инженерство в България, предоставяйки възможност на курсистите да придобият професия "софтуерен инженер" или "инженер по автоматизирано тестване на софтуер". Учебните планове по софтуерно и QA инженерство на СофтУни са внимателно разработени с прякото участие на компаниите от IT сектора, включвайки работа с най-съвременните софтуерни технологии и усвояване на най-добрите практики в сферата на програмирането и софтуерното тестване.

Освен професионалните програми по софтуерно и QA инженерство, СофтУни организира редица курсове на разнообразни теми от IT и дигиталната сфера като системна администрация, изкуствен интелект, киберсигурност, роботика и много други.

Практически умения

Фокусът на обучителния ни модел е превръщането на придобитите познания в реални практически умения и затова обученията, които предлагаме, са съчетани с разнообразни демонстрации и упражнения, както и с индивидуални и екипни практически проекти, чрез които студентите придобиват както технически, така и личностни умения.

Менторство

По време на обучението си всеки курсист може да задава своите въпроси към експертния менторски екип на СофтУни. По този начин получава пресонална помощ в усвояването на учебния материал, което повишава ефективността на процеса за придобиване на нови знания и умения.

Активна общност

Курсистите стават част от активна общност за взаимопомощ и обмяна на ценни познания и опит, заедно със своите колеги, преподаватели и ментори, като така създават ценни приятелства и професионални контакти.

Кариерно съдействие предоставено от СофтУни

Кариерно съдействие

СофтУни си партнира пряко с компаниите от софтуерната индустрия, съдействайки на своите студенти за реализацията им като успешни софтуерни или QA инженери. Успешно представилите се студенти, показали отлични резултати, получават директни препоръки от кариерния център на СофтУни за стартиране на работа, в зависимост от своите предпочитания и цели.

Преподавателски състав

Високото качество на обучение в СофтУни е гарантирано от преподавателския ни състав, който се състои от едни от най-добрите практици и трейнъри в софтуерната индустрия. Курсистите ще имат възможност да черпят познания от водещи имена в сферата, като сред тях са основатели, технологични директори, софтуерни архитекти и старши програмисти на водещи софтуерни компании, както и известни лица, водили лекции на международни технологични конференции.

Преподавателски състав
Software University Logo

Визия

Визията на СофтУни е да бъде основен двигател на глобалната дигитална революция, допринасяйки за изграждането на нова дигитална ера.

Мисия

Мисията на СофтУни е да изгражда истински експерти и бъдещи лидери, чрез практическо, качествено и достъпно образование в сферата на дигиталните и информационни технологии, превръщайки България в Силициевата долина на Европа.

"Софтуерен университет" е проект на "Софтуерен университет" ЕООД и не е сред държавно акредитираните университети в България. Целта на СофтУни е именно да бъде тяхната алтернатива, стремейки се да осигури на своите студенти всичко необходимо, за да стартират възможно най-успешно своята кариера.

Успешни истории на наши студенти

Александър Иванов

Александър Иванов

Software Developer

Софтуерният университет се превърна в мое любимо място от ежедневието ми. Там срещнах нов вид преподаване, което за пръв път ми доставя истинско удоволствие, а не ме затормозява като обичайния учебен процес. Тук открих, че компютърните науки са моят любим предмет. Това е така не само защото това е „модерното“ днес, а защото преподавателите успяват да ме мотивират и подготвят. Атмосферата е изпълнена с приятни млади хора, с част от които станахме много добри приятели, а за моя гордост – в това число и с някои от лекторите.

Васил Вълчанов

Васил Вълчанов

Software Developer

До сега съм се занимавал с доста неща, но от както започнах да уча програмиране в SoftUni животът ми се промени и това се превърна в главна цел и път, по който да вървя от тук нататък. За да стана програмист, жертвах много голяма част от времето, в което съм буден, но не съжалявам и за миг за това и се радвам, че имам възможност да споделя с вас моите изживявания по този път.

Христо Добрев

Христо Добрев

Софтуерен инженер

В СофтУни се запознах с много хора, някои от които ми станаха доста добри приятели, и така с голямо удоволствие ходех на лекции, решавахме задачи, беше забавно време, което сега ми липсва!

Ивелина Василева

Ивелина Василева

Associate Data Engineer

Причината да започна обучението си в Софтуни бе фактът, че имах свободата да опитам нещо изцяло ново за мен, без това да бъде крайно обвързващо – аз определях темпото си на учене и можех сама да реша дали искам да продължа или да се откажа, ако разбера, че програмирането не е за мен. Причината да продължа обучението си в Софтуни бе именно атмосферата – млади и вдъхновяващи преподаватели, с които общуваш по-скоро като с приятели; изцяло практически насочени курсове, с които лесно и бързо изграждаш нужния набор от умения.

Ивайло Горанов

Ивайло Горанов

Software Developer at Bulpros

Всички курсове от програмата ми бяха много полезни. Обучението е изключително практически насочено. Освен това, в Софтуерния университет те подготвят и за процеса по кандидатстване за работа като програмист, който е доста специфичен и различен от този при други професии.

Симеон Радев

Симеон Радев

Software Developer

Пред мен се разгърнаха множество възможности, посредством писане на код. Възможности, които не се ограничаваха до финансови анализи. Тази приложимост и чувство на безграничност ме привлякоха към ИТ сферата и смело мога да кажа, че открих най-удовлетворяващата за мен професия, както и своето хоби.

Габриела Бурлакова

Габриела Бурлакова

PHP Developer в E-act

Самото обучение в СофтУни за мен има изключително много позитиви, които видях още с първите няколко лекции. Курсовете са последователни, което дава възможност за концентриране на усилиятав една насока. Лекциите, включват много практика както като примери, давани от лекторите, така и под формата на лабове. Отборните проекти, от своя страна, са друг безспорен плюс на СофтУни. За мен изборът да бъда част от СофтУни със сигурност е правилен и сега, поглеждайки две години назад, осъзнавам кое е най-голямото му предимство. Това е шансът да видиш, че трудът с постоянство и мотивация води до постигане на всяка поставена цел. Този шанс получих аз в СофтУни и той промени коренно живота ми във всяко едно отношение.

Илиян Виденов

Илиян Виденов

Java Developer в SAP Labs

Реших да се занимавам с програмиране, защото винаги съм се интересувал от компютри, като проблемът единствено беше, че винаги съм мислел, че програмирането не е за мен. Това беше така, докато не попаднах на безплатния курс по Основи на програмирането, като на него разбрах, че нещата са ми сравнително лесни, не ме натоварват по какъвто и да е начин и съответно се справях доста добре с всичко,което трябваше да правя. Всички курсове в Софтуерния университет са много полезни, но ако трябва да отлича някои, те ще са ООП, КПК, Структури от данни и Алгоритми.

Александър Сеферинкин

Александър Сеферинкин

Software Developer в Software Group

В СофтУни срещнах изумителни учители, които ме научиха на много нови неща и ми дадоха много интересни казуси за решаване. СофтУни беше голям двигател за мен, показваше ми какво да уча и как най-добре да го приложа на практика. Като нов в програмирането тогава, мога да кажа, че СофтУни ме разви много, предизвиквайки ме с проблеми за решаване, които никога не бих си помислил, че съществуват. В СофтУни получих необходимата база, за да се усъвършенствам и да успея.

Даниел Петровалиев

Даниел Петровалиев

PHP Developer в NetInfo

Учебната програма на СофтУни е по-практически насочена и няма как да се случи да загубиш интерес към знанията и уменията, които предстои да усвоиш във времето. Истината е, че никога не ми е било скучно да посещавам лекции и да работя върху домашната си работа, защото те винаги са били съобразени с проектите, по които се работи в една реална IT компания - било то в България или по света. Няма нищо излишно и ненужнo всичко съответства на изискванията от работодателите на пазара на труда. Най-ценното, което ми даде СофтУни, е възможността да се запозная с всички тези мотивирани и целенасочени преподаватели и студенти, които срещнах тук от 2014 насам. Мисля си, че това най-много допринесе да навляза по-бързо в тази сфера и усили желанието ми да продължавам да се развивам.

Яна Славчева

Яна Славчева

.NET Developer в Easy Credit

За мен програмирането е постоянно решаване на проблеми и загадки, което много ми допада. Харесвам и това, че професията изисква постоянно да се учиш и да се развиваш. Преди Софтуерния университет нямах никакъв опит в програмирането. СофтУни ми даде здравите основи, на база на които надграждам и разширявам знанията и уменията си. Едни от най-полезните умения, които развих в СофтУни, са - как да подхождам към решаването на проблеми, как да работя в екип с колеги, как да стъпя във вече съществуващ код и да го надградя, как да изграждам успешно проекти от нулата и как да спазвам срокове. Смятам, че всички тези умения са основополагащи, за да може един софтуерен специалист да бъде успешен и полезен на работното си място.

Димитър Бонев

Димитър Бонев

JavaScript Developer в Tiger Technology

По време на обучението ми в СофтУни на няколко пъти ми се е налагало да стоя по 15 - 17 часа на денонощие с домашните, екипните проекти и подготовките за изпити. Имах няколкогодишен опит в програмирането, както и проекти за реални фирми и въпреки това обучението успяваше да ангажира почти всичкото ми време, независимо от натрупаните знания през годините. Освен всичко останало духът, който се образува между студентите е нещо неописуемо с думи. Нещо, което може само да се почувства и изживее. Това е дух на конкуренция, който в същото време затяга приятелските отношения между студентите все повече. Ние си помагахме с всичко, което можехме. Казвахме си едни на други, всичко което бяхме усвоили и научили. Палитрата от технологии, които усвоих тук, беше толкова пъстра, че се чудех с какво да се захвана да работя.

Георги Инков

Георги Инков

.NET Developer във Vivacom

Бях професионален музикант, но се ориентирах към програмирането, eдин приятел ме запали. И до ден днешен продължавам да идвам на курсове в СофтУни. Създадохме си свое собствено community. Обучението, преподавателите и приятелите от СофтУни ми помогнаха за един нов кариерен старт. Благодарение на менторската програма, която Софтуерния университет организира съвместно със стоите компании-партньори, успях да се запозная със своите бъдещи колеги и да стартирам работа в компания като Vivacom.

Преслав Михайлов

Преслав Михайлов

Софтуерен инженер във Visteon Electronics

Реших да се захвана с програмиране, защото мисля че професията е изключително интересна и предлага изключително много предизвикателства. Това което харесвам в професията си, е че точно поради това се налага постоянно да се развивам и да уча нови неща. Следствие от обучението си в СофтУни получих полезни знания и умения, но най-същественото и ценно нещо което получих е умението да се уча и развивам непрестанно.

Виктор Димитров

Виктор Димитров

Избрах да се обучавам в присъствена форма, за да имам личен контакт с преподавателите, както и с останалите курсисти. Така имах възможност да задавам въпросите, които ми изникваха в главата още на момента по време на лекцията или упражнението. Атмосферата мога да опиша като креативна и предразполагаща към личностно развитие. Всички курсове от програмата бяха полезни. Няма нещо от материала, който съм учил в СофтуУни, което да не съм използвал в работата си!

Илия Бакърджиев

Илия Бакърджиев

Присъствената форма на обучение има много предимства - реален контакт с лектори и колеги, с които да споделяте ценен опит! В СофтуУни има страхотно community от готини хора, които винаги са насреща, ако имаш нужда от помощ!

Габриела Станоева

Габриела Станоева

СофтУни е най-голямото предизвикателство, което съм поемал! Качеството на обучение, темпото на преподаване и приятното отношение са главната причина да се спра на академията. Атмосферата е уникална!

Даниел Кондов

Даниел Кондов

Това, което ми помогна най-много са уменията, придобити от множеството практични занятия в СофтуУни!

Ангел Бузов

Ангел Бузов

Избрах СофтУни, защото обучението е изключително иновативно и съвременно, следят се новите тенденции в технологичния свят и програмата се update-ва спрямо тях. Всичко е "straight to the point". Набляга се на практиката, а не на сухи теории.

Севгин Мустафов

Севгин Мустафов

Още от първата лекция усетих, че това е моето място. Беше ми изключително приятно. Отивах с голямо удоволствие, а се прибирах от там с нежелание. Атмосферата беше уникална и мотивираща. С ръка на сърцето ще кажа, че това е най-якото място за учене.

Здравко Ботушанов

Здравко Ботушанов

Атмосферата в СофтУни винаги е много позитивна, понякога дори веселяшка. Хората са супер готини и много лесно можеш да намериш нови приятели, както и доста полезни контакти.

Димитър Спасов

Димитър Спасов

Трябваше ми само една лекция от Programming Basics, за да се уверя, че Софтуерния университет е възможно най-добрата образователна система за мен. Съвременни технологии, иновативен учебен модел с много теория плюс необходимата практика, млади и ентусиазирани преподаватели! С помощта на СофтУни започнах работа още преди да завърша!

Божидар Тончев

Божидар Тончев

Най-полезен за моето развитие като програмист беше курсът "Programming Basics". Този курс ми даде основите, научи ме да мисля като програмист, а това е най-важното!

Награди

b2b

b2b Leaders of Influence Awards 2023

Първа награда за Business of Influence (Светлин Наков)

b2b

b2b Leaders of Influence Awards 2023

Втора награда за Leadership (Екатерина Темелкова)

Career

Career Show Awards 2023

Бронз - Трето място в категория "Изпълнителен директор"

Career

Career Show Awards 2023

Сребро - Второ място в категория "Мениджър"

b2b

b2b Media Awards 2023

Първо място за Изпълнителен директор на годината за Екатерина Темелкова, CEO на SoftUni

b2b

b2b Media Awards 2023

Второ място за "Иновативен продукт/услуга" за "Най-задълбочената професионална програма по QA инженерство в България"

b2b

b2b Media Awards 2023

Първо място за "Успешно развитие на бизнес организация"

Career

Career show awards 2023

15-то място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

Forbes

Forbes Business Awards 2023

Финалист в категория „Услуги“

Company

Company of the year 2022

Технологичен лидер в образованието

Forbes

Forbes Business Awards 2022

Финалист в категория "Услуги"

Forbes

Forbes Business Awards 2022

Финалист в категория "Иновативна компания"

одишни

Годишни награди за благотворителност и КСО "Златно сърце" 2022

Първа награда в категория Образование: Двигател на Дигиталната революция и ИТ сектора

Любима

Любима марка 2022

Първо място в категория "Образование"

b2b

b2b Media Awards 2022

Първa награда за "Успешно развитие на бизнес организация"

b2b

b2b Media Awards 2022

Първа награда за изпълнителен директор на годината за Иван Ненков, CEO на SoftUni

b2b

b2b Media Awards 2022

Втора награда за "Иновативна компания на годината"

Любима

Любима марка 2022

Трето място в категория "Иновативна компания"

Career

Career show awards 2022

Бронз - Tрето място в категория "Най-добър работодател"

Career

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Изпълнителен директор"

Career

Career show awards 2022

Злато - Първо място в категория "Инсентив стратегия"

Career

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Стратегия за признание на служителите"

Career

Career show awards 2022

Сребро - Второ място в категория "Най-добър работодател" - Образование

Career

Career show awards 2022

51 място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

b2b

b2b Media Awards 2022

Трета награда за „Иновативна услуга – СофтУни Светлина“

Career

Най-добър работодател - Образование

Career Show Awards 2021

B2b

Социален проект в отговор на пандемията

b2b Media Awards

Company

Първо място в категория "Образование"

Company of the year

B2b

Бизнес лидер на годината

b2b Media Awards

Career

51 място в класация "100-те най-добри работодатели в България"

Career Show Awards 2021

Forbes

Финалист в категория "Услуги" 2021

Бизнес награди на Forbes

Career

Най-добър работодател - Образование

Career Show Awards 2020

Annual

Инвеститор в знанието

Българския форум на бизнес лидерите

Innovations

Високи постижения в иновациите

Български форум на бизнес лидерите 2018

Forbes

Награда за обществена дейност за 2018 г.

Бизнес награди на Forbes

Forbes

Първо място в категория "Развитие на бизнеса" 2017 г.

Бизнес награди на Forbes

Innovators

Първо място в категория "Образование"

Новатори в образованието

Barok

Категория „Образователна организация“ 2017г.

Барок

Bait

Награда за образование за 2016 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

Award

Иновативно предприятие на годината 2016

Иновации за развитие на таланти

Forbes

Най-добър стартиращ бизнес за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Forbes

Награда за обществена дейност за 2015 г.

Бизнес награди на Forbes

Bulgarian

Образователна платформа за 2015 г.

Български Уеб Награди

bait-logo

Награда за образование за 2014 г.

БАИТ - Българска Асоциация по Информационни Технологии

SoftUni на международната сцена

През 2019 година СофтУни направи първи крачки към изнасянето на бизнес модела отвъд пределите на страната като проведе успешни обучения в Румъния, Сингапур, Филипините и Полша, предоставяйки безплатни обучения по основи на програмирането, както и цялостна учебна програма по софтуерно инженерство.

През 2021 СофтУни стартира инициативата SoftUni Global, която цели да предостави качествено учебно съдържание на желаещите да навлязат в програмирането от всяка точка по света.

Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.