5 причини да започнете да използвате Kotlin за разработка на Android приложения

5 причини да започнете да използвате Kotlin за разработка на Android приложения

avatar Анелия Терзиева 1 минута
5 причини да започнете да използвате Kotlin за разработка на Android приложения
  1. Kotlin e лесен за настройване

До скоро, разработчиците на Android приложения трябваше да използват разширение за Android Studio, за да могат да работят с Kotlin, но от Android Studio 3.0 всичко, което трябва да направите, за да използвате езика, е да добавите отметка ”Include Kotlin support”.

  1. Kotlin е оперативно съвместим с Java

Kotlin е 100% оперативно съвместим с Java, което позволява използването на всички съществуващи Android библиотеки в Kotlin разработката. Това означава, че пред какъвто и проблем да се изправите, винаги можете да разчитате нa Java.

  1. Kotlin може да направи приложението ви по-бързо

Приложенията написани с Kotlin имат еквивалентно представяне, като на приложенията разработени с Java, благодарение на подобната структура на езиците, но с поддържането на вградени функции, код, написан с Kotlin, може да върви дори по-бързо от същия написан на Java.

  1. Kotlin намалява стартовата структура

При разработката с Kotlin стартовата структура e олекотена и изисква по-малко редове изписан код. Това е една от причините Kotlin да е по-лесен език за начинаещи.

  1. Без повече Null Pointer Exceptions

Null Pointer Exceptions са най-често срещаната грешка в Java разработката и са една от най-често срещаните причини Android приложението ви да връща грешка и да гърми. Kotlin се справя с този проблем и това е още една причина, разработката с Kotlin да e по-улеснена и подходяща за начинаещи.

Впуснете се в откриването на предимствата на Kotlin в разработката на Android приложения още днес с въвеждащото обучениеAndroid Basics with Kotlin - юли 2017”. Местата се изчерпват бързо, така че се запишете още днес. Очакваме ви!