Стартира “Увод в програмирането за учители”, първият акредитиран от МОН курс за СофтУни

Стартира “Увод в програмирането за учители”, първият акредитиран от МОН курс за СофтУни

avatar Анелия Терзиева 1 минута
Стартира “Увод в програмирането за учители”, първият акредитиран от МОН курс за СофтУни

След броени месеци българските учениците влизат отново в класните стаи, като тази година средношколците ще имат възможността да запишат ново професионално направление “Приложен програмист” за първи път в България, по програма разработена от МОН със съдействието на бизнеса. Всички преподаватели в среден курс могат да се включат в иновативната инициатива и да станат следващите лидери в обучението по софтуерно програмиране.

В подкрепа на проекта, Софтуерният университет предоставя на българските учители възможността да станат част от подготовката на следващата генерация софтуерни специалисти със старта на напълно безплатния курс “Увод в програмирането за учители”, който ще ги подготви да бъдат ефективни обучители по професия “Приложен програмист”, съобразено с нуждите на софтуерната индустрия и изискванията на МОН. 

Всички преподаватели, завършили успешно обучението, ще имат възможността да се акредитират от МОН и да вземат удостоверение за премината квалификация равняваща се на 2 квалификационни кредита за успешно преминат курс по “Увод в програмирането за учители”.

Курсът е първият от програмата на СофтУни, целяща да запознае учителите от средните училища със спецификите при обучението за придобиване на професионална квалификация "Приложен програмист". Той дава знания и умения за подготовката и провеждането на въвеждащ курс по програмиране за ученици - първият от учебния план на МОН. Учителите, посетили този курс, получават безплатно методически насоки, знания, умения и инструменти за преподаване и добре разработено свободно учебно съдържание, в съответствие с държавния общообразователен стандарт (ДОС). Курсът е разработен в партньорство с Институт за прогресивно образование.

Повече от 500 обучители ще имат възможността да вземат участие в обучението присъствено и онлайн, като 150 от тях ще влязат в залите на СофтУни, където ще могат да обменят опит с колеги, да участват в присъствените дискусионни групи и да се подготвят своевременно за курсовата работа, необходима за успешното приключване на курса.

Запишете се за курса Увод в програмирането за учители – юли 2017 още сега и станете следващия лидер в обучението на софтуерни специалисти. Заявете своето участие тук, местата са ограничени.

Очакваме ви с нетърпение!