Loading...

"Софтуерния университет се превърна в моето любимо място от ежедневието ми."

avatar Георги Кацаров 3 минути
"Софтуерния университет се превърна в моето любимо място от ежедневието ми."

В нашата рубрика ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. "Софтуерния университет се превърна в моето любимо място от ежедневието ми.", споделя Александър. Какво го привлече към програмирането, не пропускайте да прочетете от следващите редове!

Здравей, Алекс! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Казвам се Александър Иванов, роден съм в гр. Велико Търново и съм на 17 години. Случайно попаднах, гледайки по телевизията предаване, посветено на г-н Светлин Наков и на неговата дейност. Информацията, с която се запознах запали моя интерес към него и неговото учебно заведение. Честно казано до този момент търсех подобен вид обучение, но не бях ориентиран какво точно търся. Гледайки предаването, отвътре нещо ми подсказваше, че най-после съм открил това, което винаги съм търсил.

Какво те привлече към програмирането и имаш ли любим програмен език?

Като всяко малко дете и аз от малък се запалих по компютрите и техните игри. Но с напредването на възрастта ми откривах, че компютрите не са само за удоволствие и най-вече игри, а че тяхното бъдеще ще бъде в много тясна връзка с развитието на човечеството. Често чета в интернет, че компютрите ще променят облика на професиите в близкото бъдеще и повечето от тях ще ги използват като средство за реализация в работния процес. Така в мен се появи желанието да се посветя на програмирането като основна дейност в професионалната ми реализация. А що се отнася до това кой е любимият ми програмен език, разбира се това е- C#.

Кой курс от програмата ти беше най-полезен и защо?

Моята база за сравнение е много малка, защото съм минал само два модула на обучение. Определено мога да кажа, че първоначалното обучение по Programming Basics ме ориентира правилно и ми изясни много неща, затова какво представлява програмирането и дали това е дейността, с която искам да се занимавам.

Защо избра Софтуерния университет и каква беше атмосферата по време на обучението?

На този въпрос отговарям с голямо удоволствие: Софтуерния университет се превърна в моето любимо място от ежедневието ми. Там срещнах нов вид преподаване, което за пръв път ми доставя истинско удоволствие, а не ме затормозява като обичайния учебен процес. Тук открих, че компютърната наука е моя любим предмет и не само, защото е така да се каже модерно, а защото преподавателите успяват да ме мотивират и подготвят. Атмосферата е изпълнена с приятни млади хора, с част от които станахме много добри приятели и за моя голяма радост, в това число и с някои от лекторите.

А в каква форма се обучаваше и защо я предпочете?

До този момент съм бил в присъствена форма в Technology Fundamentals.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на програмата?

Обучението както казах вече е на много добро ниво, но това което малко ме затруднява е липсата на достатъчно време да усвоим новия материал, чрез неговото разяснение и упражнение. Мисля, че ни трябва малко повече време за усвояването на новите неща.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш в Софтуерния университет?

В процеса на обучение, Академията ни подготвя не само какво е програмирането, а също така как да намерим своето място в обществото. Програмистите, сме преди всичко хора и като такива ние трябва успешно да се реализираме в житейската среда, да заемем точно своето място в нея.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Идвайки в академията, носех в себе си една мечта и след 5 години, тайно се надявам, че тази моя мечта ще се осъществи. А именно: успешно подготвен и уверен в бъдещето си млад програмист, намерил своето достойно място, надявам се в България и работещ с компании от целия свят.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Че са избрали правилното място за своето обучение и да не губят нито ден без самоподготовка, защото както е казал поета “Пътят е страшен, но славен..."

За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на marketing@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.