Loading...

„Програмирането ми дава чувство за безграничност, в него открих най-удовлетворяващата за мен професия“ – Симеон Радев

avatar Катерина Костадинова 2 минути
„Програмирането ми дава чувство за безграничност, в него открих най-удовлетворяващата за мен професия“ – Симеон Радев

Днес ви разказваме историята на Симеон Радев – един от успешно квалифициралите се студенти на Софтуерния университет. Преди да стане програмист се занимава с финансови анализи, които постепенно го довеждат до търсене на оптимизация на работата и откриване на решението в програмирането. Още интересна информация за пътя на професионалното му развитие можете да откриете в отговорите на въпросите, които му зададохме:

Какво интересно за себе си можеш още да ни споделиш?

Казвам се Симеон Радев и съм на 29 години. Преди да стана програмист се занимавах с обработка на огромни количества данни в Excel. В търсенето на умно решение и автоматизация на досадните процеси, открих силата на програмирането. Пред мен се разгърнаха множество възможности, посредством писане на код. Възможности, които не се ограничаваха до финансови анализи. Тази приложимост и чувство на безграничност ме привлякоха към ИТ сферата и смело мога да кажа, че открих най-удовлетворяващата за мен професия, както и своето хоби.

Защо избра Софтуерния университет?

Реших да запиша Софтуерния университет, след като прочетох интервю със Светлин Наков. Още след първите няколко лекции бях мотивиран да направя всичко възможно да го завърша. Тази година получих диплома за C# Web Developer и съм изключително доволен от извървения път. Атмосферата беше мотивираща, неформална и много продуктивна.

Кой е любимия ти програмен език?

Не бих казал, че имам любим език, но определено харесвам много C#. Може би това е така, защото най-много C# код съм писал през живота си, а и смятам, че е подходящ за изучаване от начинаещ програмист като мен.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш?

Успях да се науча на търпение, дисциплина и до голяма степен алгоритмично мислене.

С какво СофтУни ти помогна в кариерен аспект и как виждаш развитието си след 5 години?

Курсовете в СофтУни ми дадоха една стабилна техническа основа, върху която да надграждам. Всяка една лекция изграждаше тази основа – буквално няма излишен материал в програмата. По време на този процес се усвоих уменията да уча и да търся информация ефективно. След като завърших официалната програма, от кариерния център на СофтУни ми придвижиха препоръките до работодатели. По този начин успях да си намеря работа в Indeavrдиамантен партньор на Софтуерния университет.

След 5 години се виждам като програмист със солидни знания, който продължава да е удовлетворен от работата си.

Какво би посъветвал бъдещите курсисти на СофтУни?

Бъдещите курсисти бих посъветвал да не се притесняват, ако на моменти изпитват затруднения. Няма страшно в това да направите стъпка назад и да опитвате отново и отново – струва си!


В случай че и вие имате с какво да ни вдъхновите – разкажете своята история на marketing@softuni.bg. А ако искате да започнете да пишете успешната си история сега и вече сте преминали през въведителните обучения, включете се в някой от следните предстоящи модули:

МОДУЛ: Fundamentals Module – септември 2019

МОДУЛ: C# Advanced - септември 2019

МОДУЛ: Java Advanced - септември 2019

МОДУЛ: JS Advanced - септември 2019

МОДУЛ: C# DB - септември 2019

МОДУЛ: Java Web - септември 2019

МОДУЛ: JS Web - септември 2019

МОДУЛ: Front-End - септември 2019