Loading...

"Университетът е само за да ви покаже пътя, как и колко далеч по него ще вървите зависи изцяло от вас!"

avatar Георги Кацаров 2 минути
"Университетът е само за да ви покаже пътя, как и колко далеч по него ще вървите зависи изцяло от вас!"

В нашата рубрика ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като научите повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. " Университетът е само за да ви покаже пътя, как и колко далеч по него ще вървите зависи изцяло от вас!", споделя Юлиян. Какво го привлече към програмирането? Не пропускайте да разберете от следващите редове!

Здравей, Юлияне! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте! Казвам се Юлиян Русев, на 29 години. Музикант, по призвание - програмист.

Какво те привлече към програмирането и имаш ли любим програмен език?

Винаги съм имал силен интерес към технологиите, като първият ми компютър вкъщи беше Правец 16... За съжаление тогава програмирането не ми хващаше интереса толкова много - предпочитах просто нещо да ръчкам и да print-вам надписи с "Banner" с точково матричния принтер, който събуждаше не само майка ми и баща ми, но и съседите отсреща. Сега любим език ми е C++.

Кой курс от програмата ти беше най-полезен и защо?

C#, Java и JavaScript курсовете - главно защото екипните работи бяха свързани с изработката на малки игри, а интересът ми в тази сфера винаги е бил огромен.

Защо избра Софтуерния университет и каква беше атмосферата по време на обучението?

Избора ми беше на база на няколко фактора: Време - точно когато реших, че музиката като кариера не е за мен, в университета точно започваше нов курс "Основи по програмирането". Място - сградата на университета ми беше сравнително удобна, ако се наложи да пътувам за изпити например. Може би най-съществената причина беше, че една близка приятелка ми препоръча университета, когато поразпитах къде би било удачно да започна обучението си. За атмосфера не мога много да кажа, че рядко имах възможност да съм на място в университета.

Какви умения, освен по програмиране, успя да придобиеш в Софтуерния университет?

Научих, че за да успееш във всяко едно начинание, трябва да работиш за "самоусъвършенстване", а не за да направиш впечатление, за да изпъкнеш или за да изкараш най-високата оценка.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Виждам се все още преследвайки желанията и интересите си в гейм индустрията. Имах късмета и щастието да стана част от екипа на Юбисофт София преди почти 3 години. Ще се радвам, ако и в следващите 5 съм в същото голямо семейство.

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Дерзайте! Ще си позволя да цитирам една моя преподавателка от времето в което изучавах музика - "Университета е само за да ви покаже пътя, как и колко далеч по него ще вървите зависи изцяло от вас!". За съжаление или не, аз по пътя на музиката не стигнах далеч, но пък успях да намеря правилния в лицето на програмирането, както с ваша помощ, така и с много желание и усилия :)

За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на marketing@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК.