Loading...

Какво представлява модулът "Computer Networking"?

avatar Георги Кацаров 1 минута
Какво представлява модулът "Computer Networking"?

Дигиталната ера предлага множество направления. Не можем да си представим днешния свят без интернет - тази глобална мрежа, в която за секунди намираме всичко, което ни е необходимо. Именно мрежите, са един от най-важните аспекти на днешната дигитална ера. Ето защо в Софтуерния университет обръщаме голямо внимание на мрежите и предлагаме обучение, което ще ви даде нужните основи по отношение на теория и практика, за да разберете пълноценно как функционират компютърните мрежи.

Какво представлява модулът?

Модулът е съставен от два курса. Първият курс е „Computer Networking Fundamentals“. Той е подходящ както за напълно начинаещи, така и за хора, които имат базови познания и умения. Неговата програма ще ви въведе в компютърните мрежи, ще ви запознае с фундаментални принципи и ще ви разкрие детайли за тяхното функциониране. Ще започне с основни понятия и концепции и постепенно ще задълбочи в различни видове протоколи и мрежови услуги - ще разберете защо те са нужни и как работят.

Вторият курс, “Computer Networking Advanced” има за цел не само да затвърди и надгради познанията ви по компютърни мрежи с много по-задълбочен поглед върху протоколите и технологиите, но и да ви въведе в съвременните концепции за мрежова виртуализация и софтуерно дефинирани мрежи (SDN). Програмата ще ви даде възможност да задълбочите знанията си по switching, routing, резервираност на мрежовите услуги, автентикация и много други, а после постепенно ще преминете към най-новите и горещи теми за виртуализация – както на мрежови устройства, така и на мрежови услуги.

Едно от големите предимства на програмата на модула е, че тя не се концентрира върху един производител (например само Cisco), а вместо това е фокусирана върху индустриални стандарти и отворени протоколи, поддържани от различни производители.

Всеки от двата курса е съпроводен с много демонстрации и упражнения, благодарение на които ще придобиете умения по конфигуриране и настройка както на виртуални, така и на физически мрежови устройства.

Курсистите могат да започнат да прилагат придобитите знания и умения веднага след завършване на обученията. Обратната връзка от досегашни курсисти показва, че обученията са помогнали на много от тях да започнат работа в сферата на компютърните мрежи. Благодарение на партньорството на курса с NET1, много от преминалите обученията започнаха стаж и работа в компанията.

Така че, ако искате да навлезете в света на компютърните мрежи - нашият модул „Computer Networking“ е най-доброто решение за вас. Запишете се още днес, очакваме ви!