Loading...

Защо да изберем C# - интервю с Росица Попова

avatar Екатерина Темелкова 1 минута
Защо да изберем C# - интервю с Росица Попова

Защо Росица Попова, Team Lead в СофтУни, препоръчва C#? Срещнахме се за кратко интервю, в което тя обобщи предимствата на технологията и разказа своята гледна точка. Подробностите четете тук:

- Представи се. Как започна да се занимаваш с програмиране?
- Казвам се Росица Попова и отскоро съм Team Lead на Dev екипа в СофтУни. За моя радост, когато започвах да се занимавам сериозно с програмиране и сега, има места като СофтУни, където човек има възможността да получи не само много и синтезирани знания, но и реални насоки в професионалния си път като програмист. 

- C# - защо да изберем тази технология?
- Най-готиното е, че C# има много широко приложение. Позволява разработването на сървърна back-end логика, уеб с ASP.NET MVC или ASP.NET Web API, мобилни приложения с Xamarin, десктоп приложения с WPF, игри, Augmented Reality и Mixed Reality приложения с Unity game engine, embedded приложения за Windows 10 IoT и т.н. Cross-platform проблемът вече е решен с .NET Core, който е и open-source проект. Лесният и приятен синтаксис, постоянно разрастващото се и активно community, както и голямото търсене на .NET програмисти естествено също са си плюсове.

- Какво прави един програмист добър?
- През моя поглед това, което отличава добрия програмист е истинската страст към професията и към предизвикателствата, пред които те поставя. Тя те прави отдаден и те кара да се усъвършенстваш всеки ден. Именно тази страст мотивира да се придобият и нужните качества и знания, с които да бъдеш машина.            

     
- Твоят съвет към хората, на които им предстои избор на технология е...
- Да се запознаят с възможно повече технологии и да усетят кое е най-близко до тях. Aко знаят какво точно искат да разработват (web, mobile, embedded, front-end, back-end etc.), наборът от технологии се стеснява. Ако изберат разработване на уеб приложения например, могат да разгледат различните web stacks и да преценят слабите и силните им страни, и кое им допада. 

- Опиши с 3 думи един C# developer...
- Modern, trustworthy, happy :) 

Ако мечтата ви е да станете C# developer, направете своя избор в предстоящото записване за модули в Софтуерния университет, но побързайте записването е до 4-ти септември! :)