Loading...

SoftUni Fest 2021

avatar Румен Янев 3 минути
SoftUni Fest 2021

Ето че за трета поредна година, въпреки невъзможността да се съберем на живо, успешно проведохме SoftUni Fest 2021! За тези, които не знаят какво точно представлява нашия фест, това е състезание в стил „хакатон“, в което участниците трябва за определено време да изпълнят задачата, дадена от организаторите, с възможността да спечелят награди. Категориите, между които участниците имаха право да избират, бяха „Програмиране“, „Дигитален маркетинг“ и „Дизайн и криейтив“.

Събитието

За пръв път организирахме толкова голямо събитие изцяло онлайн и както можете да предположите, имаше някои весели обърквания, малко закъснения и много дълга чат история в канала ни в Slack, където проведохме основната организация по време на феста. В крайна сметка нищо не успя да попречи на успешния старт и на 16 януари, всички отбори знаеха задачите си и вече бяха започнали да работят по тях. Тази година криейтив отборите изненадаха всички ни с бройката си – цели 63, при дигиталния маркетинг бяха 26, а при програмирането – 19.


Програмистите имаха правото да избират между две задачи. Първата, дадена от Пощенска Банка, беше да се направи приложение за функционален дигитален офис, а втората, от Smart IT – да се създаде приложение за мониторинг на услуги. Дигиталните маркетолози трябваше да изградят нова дигитална стратегия на медийна група, а дизайнерите – да създадат визуална идентичност на чисто нова социална мрежа за инфлуенсъри.

Жури

На следващия ден в 15 часа, журито беше готово по Zoom стаите си, за да разгледа проектите на участниците, които разполагаха с 10 минути на отбор, и да избере победителите. Както всяка година, журито ни бе изградено от видни професионалисти, на които сме изключително благодарни. В категория „Програмиране“ журито се състоя от Джумхур Мехмед, Али Чолаков и Атанас Петров. В категория „Дигитален маркетинг“ – Станислава Андонова, Виктория Добринова и Александър Иванов. И в категория „Дизайн и криейтив“ – Глория Шуглева, Румен Тасков и Стефан Велев.

Партньори

Няма как да пропуснем да благодарим на партньорите ни, без които SoftUni Fest нямаше да се състои. Те ни помогнаха не само с награди, но и с казусите, които бяха дадени на участниците. В категория „Програмиране“ наградите бяха две – една, спонсорирана от Пощенска Банка и една от Smart IT. В категория „Дизайн и криейтив“ наградата и дадената задачата дойдоха от приятелите ни от Motion Software. Това далеч не изчерпва списъка с партньори, които помогнаха за осъществяването на събитието и които можете да видите тук и накрая на статията.

Победителите

След представянето на всички проекти, журито се усамоти, за да избере най-добрите, и в 20:00 Светлин Наков откри церемонията по награждаването (която се стриймваше, разбира се) и обяви следните победители:


  • Отбор Пан Ди (Николай Марев, Виктория Денчева, Анастасия Иванова, Галактея Ябанджиева) – Проект DigiHive.

  • В тази категория имаше и една малка изненада – Филип Аврамов, който е само на 14 и се представи наистина впечатляващо. Участието му донесе безплатен курс и съвсем скоро ще можете да се запознаете с историята му в блога ни!

Категория “Дизайн и криейтив”:

  • Отбор Гълъб с патърн на чайка (Габриела Димитрова, Диана Петкова) – Проект Избери лице.

Категория “Програмиране”:

  • Отбор DeliriumProducts! (Симо Александров, Любо Любчев) с тема на Пощенска банка за създаване на приложение за функционален дигитален офис – проектът може да видите тук и тук.

  • Отбор Bermuda Triangle (Кристиян Ценов, Добромир Добрев, Младен Пенев) с тема на SmartIT за създаване на приложение за мониторинг на сървиси/приложения. – проектът може да видите тук.

Тазгодишното издание на SoftUni Fest научи всички ни на нещо ново! Успя да срещне много хора и вероятно да създаде бъдещи професионални и приятелски връзки. Отново благодарим на партньорите, журито и преди всичко, на участниците! Очакваме ви на следващия фест!

---

Партньори:


Теленор България
Indeavr
Coca-Cola HBC Bulgaria,
SmartIT
Infragistics
Суперхостинг.БГ
Пощенска Банка
Тек Експъртс
Motion Software
Цюлке Инженеринг
XS Software
Draft Kings
Software Group