Loading...

Наръчник за непрограмисти: Какво трябва да знаете

avatar Георги Дуранкиев 2 минути
Наръчник за непрограмисти: Какво трябва да знаете

Отдавна е минало времето, когато домашния компютър не е бил нищо повече от огромен калкулатор, който може да помни задачи и да ги изпълнява в последователност. Днес дори и най-органичният занаят, който може да си представим, минава към дигиталната страна на нещата в някой момент от пътя си от производител към потребител. Въпреки това, все още има прекалено много хора, които просто не искат да отделят времето, нужно за да се научат да боравят свободно с компютъра вкъщи или на работа.

Нека забравим за бариерата, която много от нас мислено поставят между себе си и онези, които "го могат". Изумително е колко много може да постигне човек, който знае точно как да си помогне с онази машина, която издава стържещи шумове и събира прах вкъщи. За съжаление, обаче, възможностите, от които всички могат да се възползват заблестяват истински само когато човек отдели нужното внимание. За да ви спестим времето и мисловното усилие, ще ви покажем точно как придобиването на такива знания ще подобри личния и професионалния ви живот.


Ще спестите пари

Всеки един човек, работил в компютърен сервиз може да ви покаже нагледно как истински трудните за отстраняване проблеми съставят по-малката част от работата. Абсурден брой хора пропиляват част от приходите си за поправката на нещо, което могат да оправят с търсене в Google.


Ще спечелите пари

От друга страна, знаейки вече как да troubleshoot-вате ползотворно, може да подбиете цената на компютърните сервизи около вас. Но, шегата на страна - Freelance работата не е само за програмисти. По всяко едно време може да намерите отворени позиции за хора с основни компютърни умения.

Ще можете да си помогнете сами

Ако работите с компютър на работа, от поддръжка ще са ви безкрайно благодарени ако не им губите времето с неща, които са нива под това, с което очакват да се занимават. Това не само ще пощади нервите и на двете страни, но и ще освободи известно количество време за по-важни задачи, както на вас, така и на колегата, който решава проблемите ви с компютъра. От друга страна, с известно количество целенасоченост, може да заемете позицията му след време.
Ще можете да създавате и променяте

Редакцията на видео и изображения е нужно умение за всеки, тъй като времето на лентите и тъмните стаички е далеч зад нас. Компютрите отново идват на помощ като вече не ви е нужно нищо повече от малко търпение, за да постигнете желаните резултати. От изглаждането на някои детайли по семейните спомени до създаване на проси видеа, брошури или графики могат не само да ви спестят време и пари, а и да събудят творческата личност във вас.


Ще увеличите конкурентоспособността си

На работния пазар все още се намират позиции, които не изискват поне базови познания за работата с компютър, но истината е, че тези дни вървят към края си. Въпреки това, придобиването на такива знания е изключително лесно, материала е лек за усвояване и достатъчно увлекателен, а ползите са прекалено много, за да бъдат написани тук. За това ви каним на отворения безплатен курс по Мултимедия и Офис приложения, където може да придобиете всички нужни знания. Курсът ще започне на 22-ри февруари в 18:00ч. и ще се провежда всеки понеделник.