Loading...

Мариела Петрова: "Исках да разбера каква е тази магия"

avatar Георги Кацаров 1 минута
Мариела Петрова: "Исках да разбера каква е тази магия"

Запознайте се с Мариела Петрова. Тя ще сподели своята история за това как се е запалила по програмирането и как е открила Софтуерния университет.

Здравей, Мариела! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Мариела: Казвам се Мариела Петрова, на 28 години от София. В момента работя и се обучавам едновременно в Софтуерния университет.

Какво те привлече към програмирането?

Мариела: Исках да разбера каква е магията, която се случва, след натискането на няколко бутона например и започнах да се интересувам как бих могла да придобия уменията да практикувам подобни заклинания.

Защо избра Софтуерния университет?

Мариела: Привлече ме възможността да се докосна до света на програмирането, без да се налага да се обвързвам. Затова се записах за безплатния модул – Programming Basics. След като прецених, че си заслужава, продължих обучението си в Tech Module и нагоре.

Какви са впечатленията ти от стажантската програма? Ще ни разкажеш ли повече за нея?

Мариела: По време на стажантската програма, лично аз бях доста ангажирана – по свое желание. Бях много мотивирана да взимам активно участие в създаването на ресурси, задачи, провеждане на изпити и всичко свързано с подобряване качеството на учебните материали. Имах възможността да бъда сред студентите – мои колеги – и да им помагам да решават задачи, което ми помогна да развия донякъде способността да обяснявам. За мен лично стажантската програма се оказа решаваща, тъй като благодарение на нея се докоснах до работата на training екипа и осъзнах, че работата тук ми харесва и е чудесен и полезен опит за реализиране на бъдещите ми цели да работя като developer, тъй като се учим да работим в екип, да спазваме срокове и да носим отговорности. Всички тези качества са крайно необходими в нашата сфера.

Софтуерният университет е място, което превръща мечтите в реалност. За да станат и вашите мечти за програмирането реалност, всичко което трябва да направите е да кандидатствате за безплатния курсProgramming Basics“, който е подготвителен за програмата по Софтуерно инженерство. Очакваме ви!