Loading...

Мартин Куванджиев за предимствата на iOS и защо трябва да се запознаете със ситемата

avatar Георги Дуранкиев 1 минута
Мартин Куванджиев за предимствата на iOS и защо трябва да се запознаете със ситемата

Мартин Куванджиев има дългогодишен опит в програмирането, започвайки своя път към успеха в софтуерната разработка едва в 11-ти клас. След множество успехи, един от които е престижното първо място в конкурса "NASA Space Apps Challenge", той продължава да развива уменията си, създавайки и допринасяйки към множество иновативни проекти. Ето какво ни каза той за системата:

Какво за теб е основното предимство на iOS пред алтернативите?

Основното предимство на iOS е, че предоставя отлична система с добра степен на затвореност, което позволява защита на данните, бърза работа на приложенията и дълъг живот на батерията. Освен това тя притежава и редица предимства, които и позволяват по-широка функционалност в мултимедийни приложения.

Къде намира най-силно приложение системата?

Операционната система iOS е част от ежедневието на голяма част от бизнес хората в целия свят поради високото си ниво на надеждност, като постепенно навлиза и в живота на масовите потребители. 

Кои са някои много силни нейни страни?

Може би най-силната страна е че самата операционна система работи на 10 модела устройства, това предоставя възможност за перфектна оптимизация на всички приложения. 

Защо избра iOS?

Избрах iOS, защото виждам бъдещето на мобилните устройства в тази система. През последните 2 години се увеличиха в пъти продажбите на Apple устройства, което означава, че търсенето на програмисти също се повиши, а в България много малко хора пишат за iOS, това бе една от основните причини за това да започна да пиша за iOS. Другата е гъвкавостта на системата и красивите имплементации, които могат да се направят на Swift и Objective C. 

Как би сравнил програмирането за iOS с другите софтуерни начинания, които си поемал?

Програмирането на iOS е удоволствие. Писал съм Embedded, Java, PHP, MySQL, C# и това което намерих в Swift е факта, че когато нещо работи, знаеш защо работи, и когато нещо не работи, лесно намираш защо не работи. Писането на Swift е приятно, защото самия език има много неща, които ги няма другаде и е перфектната комбинация за съвременен език за програмиране, ако искате да научите какви точно, запишете се за курса ;)

"Какъв курс?" се питате? Става въпрос за първото по рода си обучение в СофтУни - Swift Development for iOS - ноември 2016, което ще започне на 19-ти ноември! Вие можете да се включите в него до 17-ти ноември като заявите участието си от страницата на курса още днес!