Loading...

Поглед зад кулисите на Infragistics Bulgaria

avatar Петя Гроздарска 3 минути
Поглед зад кулисите на Infragistics Bulgaria

Infragistics са един от основните партньори на СофтУни, които ни подкрепят в каузата ни за по-качествено образование в България.


Какво прави Infragistics?

Infragistics logoInfragistics e световен лидер в областта на технологиите, свързани с потребителското изживяване и потребителския интерфейс. Над един милион софтуерни разработчици се доверяват на готовите компоненти на компанията при разработката на уеб, десктоп и мобилни приложения. 

С готовите компоненти на Infragistics под ръка, програмистите могат бързо да създават най-разнообразни приложения за различни платформи, като бъдат сигурни, че техните апликации са отлично издържани от потребителска гледна точка. 

Mobile Apps Infragistics

Infragistics също разработва инструменти за интерактивно създаване на прототипи - Indigo Studio, както и готови бизнес приложения като SharePlus, мобилно решение за SharePoint и ReportPlus, мощно и лесно приложение за управление и анализ на бизнеса.

Фирмата съществува от 25 години и има офиси в България, САЩ, Уругвай, Англия, Индия и Япония, а в българския офис работят близо 100 човека, профилирани в най-различни технологии.


Какви технологии се използват?

Infragistics teamОт програмни езици като C#, XAML, JavaScript, HTML5, Objective C през frameworks като ASP.NET, ASP.NET MVC и библиотеки като jQuery/ AngularJS/ KnockoutJS до мобилните iOS, Android и Xamarin платформи – това са част от разнообразните технологии, използвани за създаването на Infragistics контролите. Веднъж започнали във фирмата, няма вероятност да изостанете от последните тенденции в .NET областта.


Какво е да си част от Infragistics?

Infragistics teamВ допълнение към страхотните продукти, които екипите създават, приятелската атмосфера в офиса и веселите тийм билдинги, най-ценното в Инфраджистикс е възможността на всеки да допринася и да се развива в посоката, която би желал. Идеите за подобрения в продуктите често идват от самите програмисти, дизайнери и UX-ри, които ги разработват.

Всяка година във всички глобални офиси на фирмата се провежда и седмица, посветена на иновациите. Тази година темата беше HackWeek IoT (Internet of Things). Невероятно е колко идеи могат да се осъществят в рамките на няколко дни, стига да имате налични сплотени екипи и много ентусиазъм - от виртуален рецепционист през смарт офис система до мини hovercraft, управляван дистанционно!


Къде можете да ни откриете?

Отскоро Инфраджистикс е диамантен спонсор и технологичен партньор на Софтуерния университет! Очаквайте от нас интересни курсове и лекции, софтуерни продукти на световно ниво и много награди. Ежегодно организираме и ИТ събития, чрез които покрепяме ИТ общността в България. UXify, ISTA Conference, JSNext Bulgaria, SQLSaturday са част от събитията, организирани от българския офис на фирмата.

Infragistics teamАко сте посещавали някои от големите ИТ конференции в България, със сигурност сте попадали на лекция на вицепрезидента на Infragistics, Джейсън Берес, който е известен със своя вълнуващ стил на презентиране. Джейсън е дългогодишен Microsoft .NET MVP (Microsoft Most Valuable Professional) и автор на книги, посветени на различни .NET технологии. Той оглавява визията и разработката на иновативните и функционални уеб, мобилни и десктоп компоненти на фирмата. Съвсем скоро Джейсън ще презентира по време на откриването на Indeed We Can, събитие на Microsoft Bulgaria, чийто златен партньор е именно Infragistics.

Ако пък предпочитате да ни видите в по-неформална атмосфера, често провеждаме неформални Tech-Talk вечери, на които можете да се запознаете директно с екипите, които създават продуктите и да получите информация направо от кухнята.

За всички събития и новини около нас следете Фейсбук страниците на Infragistics Bulgaria и Infragistics Global и ни последвайте в Twitter @infragistics.