Loading...

Моята успешна СофтУни история - Димитър Бонев

avatar Георги Дуранкиев 2 минути
Моята успешна СофтУни история - Димитър Бонев

Димитър Бонев е един от успешните ни ученици, с чийто опит искаме да ви запознаем. Дори и след като постъпва при нас с опит в програмирането, обучението тук все пак успява да го изправи пред предизвикателства. Не рядко това води до 15-17 часови учебни сесии, но като реализиран професионалист сега, той смята, че са му се отплатили напълно. Отделяйки от времето му сега, ние го накарахме да обърне погледа назад към бучението си. Ето какво ни разказа той:


Разкажи ни за първата си среща със СофтУни:

За СофтУни разбрах началото на 2014г. Тогава баща ми, ми каза че в София отваря врати Софтуерен университет. Бях доста впечатлен. Проучих и разбрах, че откривателя на университета е Светлин Наков, дотогавашен преподавател и съосновател на Академията на Телерик.

Почти веднага се записах. Получих имейл с много интересни задачи за подготовка. Малко след това се явих на приемен изпит и постъпих на редовно обучение.


Каква беше най-голямата изненада, с която се сблъска?

Иновативната образователна система. В момента, в който вникнах в идеята и стратегията на този вид образование, осъзнах че в близкото бъдеще образованието по цял свят ще приеме този облик. В СофтУни правим точно това, което ще се изисква от нас на работното място. Постоянно разработвахме практически проекти заедно със състуденти.


Какви странни/смешни/куриозни случаи, свързани с учебния процес можеш да споделиш?

Наков е ненадминат оратор. Най-способният преподавател, от който съм имал честта да черпя опит и знания. Отлично успява да съчетае и подчертае учебния материал с голяма доза смях и веселие.


Разкажи ни за най-скъпия си спомен от СофтУни

Дните на интервютата ми за работа, бяха едни от най-вълнуващите в живота ми. Начина, по който се представих и успехите, които постигнах тогава, се дължат до много голяма степен на СофтУни.


Как се промениха възгледите ти върху света на софтуерната разработка, след като завърши?

С програмиране съм се занимавал любителски и преди. Обучението ми в СофтУни, разшири кръгозора ми и надгради много върху тогавашната ми база от знания. С голяма част от примерите в учебният материал се срещнах за пръв път тук. Всичко това създаде у мен една реална представа за процеса на съвременната софтуерна разработка, а аз реших, че това е професията, с която искам да се занимавам занапред.


С каква част от приятелите ти от СофтУни още поддържаш връзка?

По време на месеците на обучение там, поддържах връзка с доста от колегите. В момента постоянно работя по най - различни неща освен редовната ми работа и пътувам всяка седмица по няколко стотин километра. По този начин не ми остава много време. Все пак покрай СофтУни срещнах много качествени и интересни хора с които сме си помагали много.


Какво би казал на кандидатстващите сега?

Програмирането е материя, която човек разбира дали е подходяща за него още при първият си допир. Първите месеци на безплатно обучение са напълно достатъчни за всеки да се ориентира дали би бил щастлив, изграждайки кариерата на програмист.

Пробвайте! Може само да спечелите!