Loading...

Защо имате нужда от Photoshop в живота си

avatar Георги Дуранкиев 2 минути
Защо имате нужда от Photoshop в живота си

Adobe Photoshop е отличен софтуерен продукт, който се използва по цял свят в най-различни направления. Причината зад това е, че възможностите, които представя пред потребителите са достатъчно много, че да намират приложение в повече от едно професионално направление. Познаването на Photoshop и боравенето с програмата са умения, които все по-често можете да видите в изискванията към обява за работа. Било то като уеб разработчик, графичен дизайнер или фотограф, времето когато тези професии са използвали респективно чист код, лист хартия и тъмна стаичка за обработка е зад нас.

Ето пет ясни причини, които ще ви покажат защо това е едно от уменията, които ви дават предимство пред конкуренцията:


5. Като хоби

Дори и да не целите професионална реализация или финансова облага от практикуването на хобито си, Photoshop предоставя безкраен набор от възможности за развитие пред вас. Чисто технически може да доведете снимките или графиките си, а дори и видеата си на ново ниво чрез способността да обработвате изображения.


4. За фотография

Няма спор по въпроса, че фотографията е популярно хоби, което преминава в професия за голяма част от практикуващите го. Проблема днес е, че света вече е направил своя преход към дигиталното. Добрата новина е, че чрез дигиталната манипулация на изображения сте способни да постигнете в пъти повече.


3. За обработка на медия

Дори и да не се занимавате директно със създаване или публикуване на дигитални изображения, то този Adobe продукт все още може да ви помогне. Ако се занимавате с обработка на видео, то винаги ще ви трябват преходни кадри, уникални thumbnails и дори и реклама. Дори и да се занимавате с литература или музика, визуалното представяне на творбите ви ще стане проблем в един момент – проблем, който лесно можете да решите с Photoshop.


2. За реклама

Рекламите не се реализират само чрез огромни видеокамери и скъпо оборудване. В днешно време можете лесно да рекламирате чрез графики, банери, снимки и редица други визуални носители. Рекламите от този тип биха били доста скъпи, но не и ако можете да ги изработите сами.


1. За уеб дизайн

Като уеб разработчик няма как да не се сблъскате със създаването на лога, банери, различни инфографики и какво ли още не. Дори и да не влиза в изискванията на професията ви, способността да отговаряте на такива искания е незаменим плюс в областта на уеб разработката.

Ако сте се насочили специално към front-end разработката или дизайна, то тогава използването на Photoshop е напълно неизбежно. Владеенето на софтуера и неговия набор от инструменти ви предоставя огромно предимство пред конкуренцията.

Сега имате шанса да придобиете това предимство чрез новия ни курс по Photoshop – май 2016. Обучението стартира на 3-ти май и ще се провежда всеки вторник от 18:30.

Очакваме ви с нетърпение!