Loading...

Безплатен курс „Основи на програмирането за ученици“ по инициатива на СофтУни и Microsoft България

avatar Георги Дуранкиев 1 минута
Безплатен курс „Основи на програмирането за ученици“ по инициатива на СофтУни и Microsoft България

Радваме се да обявим най-новото ни партньорство – това с Microsoft България! Заедно ще обединим сили за една важна кауза – подобряването на образованието и вдигането нивото на компютърната грамотност на учителите и учениците в България.

Първата ни съвместна инициатива - курс „Основи на програмирането за ученици“ предлага за пръв път изцяло безплатно обучение по програмиране, което е направено специално за ученици. Всеки ще има възможността да се възползва от него напълно безплатно, като може да стане пълноправен курсист при нас за продължителността на обучението и да посещава занятия и упражнения. 

Обучението ще се проведе в срок от два месеца, през които всички записани ще имат шанса да се обучават присъствено или онлайн. Присъствената форма на обучение дава също и достъп до редовни упражнения и менторски срещи, както и контакт с асистенти по време на занятията. Записването за безплатното обучение е отворено до 13-ти октомври, а началото му ще поставим на 15-ти октомври. Финалният сертификационен изпит ще се проведе на 18-ти декември и за всеки желаещ може да послужи и като началото на обучение във вътрешната програма на СофтУни, без значение от възрастта. Всеки желаещ може да се яви на него и да продължи да учи във СофтУни или просто да придобие сертификат за успеха си, в случай, че постигне такъв над 5.00.

Записването е вече тече, запишете се от страницата на обучението!