Loading...

СофтУни те предизвиква: Участвай в СофтУниада!

avatar Петя Гроздарска 2 минути
СофтУни те предизвиква: Участвай в СофтУниада!

СофтУни те предизвиква: докажи, че си най-добрият програмист в СофтУниада 2016!

Предизвикваме те да докажеш своите умения като разработиш свое софтуерно приложение или дойдеш да премериш сили със задачите ни в конкурса по състезателно програмиране. Ние пък ще те наградим подобаващо, а за най-добрите участници СофтУниада може да е началото на успешна кариера в ИТ сферата!


SoftUniada wizardКакво е СофтУниада?


СофтУниада е конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. Има две възможни категории, като може да се включиш в една от двете или за двете:

  • Състезателно програмиране – Ако избереш да мериш сили в тази категория, ще се изправиш срещу 10 задачи, които трябва да решиш в рамките на 5 часа, като има оценяване в реално време. Задачите са с нарастваща трудност и алгоритмичен характер. Участието е индивидуално, а състезанието ще се проведе на 9 януари 2016 г. от 14:00 ч. За решението на задачите може да ползваш език по твой избор: C#, Java, C/C++, JavaScript, PHP. Разгледай подробния регламент тук.

  • Уеб/софтуерна разработка – Ако искаш пък да създадеш интересно и полезно софтуерно приложение, то принадлежиш в тази категория. Можеш да разработиш уеб, мобилно, настолно, вградено, cloud приложение, роботика… изобщо каквото ти хрумне. Можеш да участваш сам или с приятели. Всеки отбор представя проекта си пред жури на 10 януари 2016 г. Важно е идеята, която реализираш, да е приложима в реалния свят и да не е дублирана. Разгледай подробния регламент тук.

Кога и къде ще се проведе СофтУниада?


Олимпиадата на СофтУни ще се проведе на 9 и 10 януари 2016 г. в сградата на Софтуерния университет в София (ул. Тинтява 15-17). Крайният срок за записване за участие е 20 декември 2015 г.

Какви награди можеш да спечелиш?


SoftUniada prizesПриготвили сме парични награди за категория "Уеб/софтуерна разработка", а пък 2 дрона очакват победителите в категория "Състезателно програмиране". Ще има и много предметни награди от нашите партньори, както и 10 стипендии за обучение в СофтУни. За най-добре представилите се пък ще възможност за работа и стаж в различни софтуерни компании.

Не оставяй някой друг да вземе твоята награда!

Към кого е насочена СофтУниада?


Конкурсът СофтУниада е насочен предимно към ученици и студенти, но няма ограничения за участие – всеки може да се запише!

Важно е да уточним, че участниците се разделят в две възрастови категории: младша (под 16 г.) и старша (над 16 г.).

За повече информация и записване, посети страницата на СофтУниада! Очакваме те!