Loading...

Много практика, топ преподаватели и силен фокус върху избраната професия очаква курсистите в програмата от месец май!

avatar Георги Кацаров 3 минути
Много практика, топ преподаватели и силен фокус върху избраната професия очаква курсистите в програмата от месец май!

"Panta chōrei". С тези думи започва една от най-великите мисли, изказана от философа Хераклит. "Всичко се променя" е кратка мисъл, която обаче описва всяко едно нещо в нашия живот, което ни заобикаля: безспирната промяна. Единственият избор, който има човек, изправен пред лицето на промяната е дали да се остави на течението или да се опита да направлява това течение, да му задава посока и да впрегне силата му. Именно следвайки тази кратка мисъл, нашата програма в Софтуерния университет непрекъснато се променя, подобрява и усъвършенства.

След като през септември въведохме обновената програма по софтуерно инженерство, или както я наричаме "SoftUni 4.0", успяхме да я разгърнем напълно през сезон януари 2019. В нея взеха участие като лектори едни от най-добрите професионалисти в бранша, практици, които познават и представляват нуждата на практиката; ментори, които ще споделят всички свои знания и дългогодишен опит, за да ви помогнат да започнете своята кариера не само технически подготвени, а и уверени в себе си, като ученици/студенти/ на най-добрите. Лекторите са Светлин Наков, Илия Идакиев, Николай Банкин, Иван Иванов, Уилиям Абъд, Дончо Минков, Ивайло Кенов, Веселин Въчев, Константин Данков, Иван Йонков, Николай Костов, Стамо Петков, Ивайло Папазов, Веселин Малезанов, Павел Колев, Виктор Костадинов.

Разширяването на изучавания материал с нужните на практиката знания и технологии оправда доверието на постоянно разрастващата се партньорска мрежа на SoftUni, която се състои от най-големите и успешни IT Компании в страната. Те за пореден сезон ни се довериха за обучаването на новите перспективни кадри, можещите и знаещите, от които се нуждае пазарът.

Изключително високата позитивна обратна връзка от студентите ни за нас е единствената оценка на вложените в развитието на програмата усилия и тя ни показа, че посоката, в която вървим е правилната. След като постигнахме най-големия си сезон откъм посещаемост, оценката от студентите ни е повече от задоволителна. Курсовете ни са оценени със средна оценка над 5.50, а представянето на преподавателите ни - с оценка над 5.80. Изключителен успех е не само удовлетворяването на очакванията от страна на курсовата организация, но и повишаването на компетенциите на нашите студенти, чрез въвеждане на допълнителни лекции и проекти.

Успяхме да обновим съдържанието на всички web курсове, като въведохме най-търсените от практиката технологии. Създадохме десетки нови практически проекти, с които демонстрираме на студентите ни най-новите похвати и тенденции. Това позволи на стотици от студентите ни, записали web модул, да работят и създават web приложения, които се оценяват над junior ниво и ще бъдат огромен плюс при кандидатстването за работа. Точно тази оптимизация, наблягането на технологиите и знанията, необходими за стартиране на кариера в сферата, са приоритет за новия модел, който успяхме да затвърдим.

Благодарение на всичко това постигнахме тези значителни успехи в подобряване качеството на обучителния процес и подобряването на неговата консистентност. Така ние все по-лесно и съсредоточено можем да разрешаваме проблемите на нашите студенти, да им помагаме да превъзмогват все по-ефективно трудните етапи от своето обучение и да предоставяме качествен, структуриран и професионален обучителен процес.

Стажантската програма продължава да се развива с прием от нови 12 стажанти. Оптимизирахме процеса по обучението на участващите, започвайки с интензивно практическо обучение по създаване на качествени обучителни материали. Въведохме менторска система, като всеки стажант бива разпределен към личен ментор, който му помага с организацията и изучаването на методиката ни на работа. С увеличаването на екипа успяваме все по-бързо да помагаме на всичките ни студенти, не само присъствено по време на лекции, но и онлайн с постоянното присъствие на екипа в социалните мрежи, форума и другите средства за комуникация с онлайн студентите ни.

През сезон Май 2019, можете да очаквате високото качество и професионално отношение, което ни прави най-добрата и успешна неформална образователна институция в сферата на ИТ и дигиталните технологии, която дава професия и възможност за реализация на хиляди от студените ни всеки сезон.

Очакват ви още много изненади, събития и проекти, както и много, много писане на код! В новата програма по Софтуерно инженерство очаквайте много практика, едни от най-добрите преподаватели в ИТ индустрията и силен фокус върху избраната професия! Повече за модулите вижте на техните страници:

Fundamentals Module - май 2019;

C# Advanced- май 2019;

Java Advanced - май 2019;

JS Core - май 2019;

Java DB - май 2019;

C# Web - май 2019;

PHP Web - май 2019;

Front-End - май 2019;

Очакваме ви!