Loading...

Три предимства на програмния език PHP

avatar Георги Кацаров 2 минути
Три предимства на програмния език PHP

Въпреки че днес има множество технологии и програмни езици, които предлагат повече удобства в един или друг аспект, PHP все още успява да се задържи сред най-популярните програмни езици и има защо. Технологията е залегнала дълбоко в Wordpress, който е най-популярното решение за създаване на уеб сайтове в наши дни. Ако това не е достатъчно - подготвили сме ви още три предимства и ползи, от това да заложите на програмния език PHP!

1. PHP e достъпен

PHP е лесен за научаване, дори от напълно начинаещи и това е едно от неговите най-големи предимства. Неговият синтаксис е лесен за усвояване от начинаещи и много скоро вие ще започнете да се чувствате комфортно, пишейки програмен код на PHP. Освен това той е и проект с отворен код, което означава че е безплатен и се разработва и поддържа от голяма общност от програмисти. А всичко това означава, че е и безплатен.

2. PHP има добра производителност

За да разработите по-сложни, динамични и по-user friendly уеб приложения, PHP е сред най-добрите решения. Езикът е изключително гъвкав и степента до която успявате да оползотворите неговите възможности зависи изцяло от уменията, които ще изградите в работата си с него. Той поддържа повечето популярни бази данни, като MySQL, ODBC, SQLite и още много, а това е изключително силен коз, за да изберете PHP за уеб разработка.

PHP е проектиран по такъв начин, че натовареността на сървърите и времето за зареждане са намалени, в следствие на което има по-висока скорост на обработка. Това ще позволи на вашето приложение да работи по-бързо, а скоростта е ключова бизнес характеристика на всяко едно приложение.

PHP също така се поддържа от всяка една платформа, което му позволява да работи на различни операционни системи, без значение дали е Linux, UNIX, Mac OS или Windows. Освен операционните системи, той поддържа всички по-значими уеб сървъри като Apache, Microsoft IIS, Netscape, personal web server, iPlanet server и т.н.

3. Огромна и сплотена общност

PHP има огромна общност от разработчици, които регулярно споделят обучителни ресурси за различни аспекти на езика, други видове онлайн помощ и FAQ-та. Разбира се, около всеки популярен език съществува такава общност, това не е нещо изключително за PHP. Все пак е добре да знаете, че такава има и тя генерира огромно количество ресурси, които да проучите и които ще ви дадат насоки и готови решения за различни проблеми.

Могат да се посочат и още много предимства и силни страни на езика PHP и особено когато става въпрос за уеб разработка, но е по-добре да се запишете за курса "PHP Web Development Basics - май 2020" и сами да се докоснете до тях. Не пропускайте своята възможност да усвоите знания с един от топ езиците за уеб разработка. Очакваме ви!