Loading...

Какво може да направи човек със C ++?

avatar Георги Дуранкиев 1 минута
Какво може да направи човек със C ++?

На всеки вече стъпил в света на програмирането е ясно, че C++ е език, който е приложим почти навсякъде. И с право – действително езикът присъства почти във всяка сфера на софтуерната разработка, за която можете да се сетите в момента.

Но къде точно присъства силно езикът и какво му дава тази възможност?

За да си отговорим на този въпрос е нужно да погледнем назад към самото му създаване. Както може би става ясно от името, C++ е създаден, за да разшири и надгради предшественика на много езици – C. Както всеки Turing-complete програмен език, неговите възможности се изчерпват с тези на машината, на която живее. Но в този случай има и друго основно предимство – общността около него допринася към хиляди свободни за достъп библиотеки, технологии и различни разширения на основната му функционалност ежедневно.

Това прави възможно силната му употреба в:

  • Операционните системи, които използваме ежедневно
  • Компилатори и виртуалните машини на езиците, които използват такива (Java, C#)
  • Уеб браузърите, които използваме – Chrome, Firefox, IE
  • Игри и приложения, които силно разчитат на графика
  • Програми за продуктивност като Photoshop, Illustrator, MS Office и CAD системи
  • Различни финансови системи и банкови системи за обслужване

Всичко това се прави възможно не просто от хората, които използват езика, а и няколко от уникалните му способности, а най-вече тази да комбинира работата на ниско ниво (директен достъп до памет) с практики на програмиране от високо ниво (обектно-ориентиран). Способностите на C++ се допълват и от това, че е напълно преносим (cross-platform), което значи, че кодът ви може да се изпълни на всичко от личния ви компютър до SIM карта.

Ако искате истински да разберете къде се изчерпват способностите на езика, то вие трябва да започнете да го използвате, тъй като единствено вашите умения ви спират да постигнете всичко, което си представите. А какъв по-добър начин да ги подобрите от най – новото ни безплатно обучение “C++ Programming”?

Запазете своето място още днес и се възползвайте от безкрайните възможности на C++!