Loading...

Какво ви очаква в курса Programming Basics?

avatar Георги Кацаров 2 минути
Какво ви очаква в курса Programming Basics?

Като човек, който е преминавал през Programming Basics бих искал да ви споделя своето мнение за този курс.

В Programming Basics вие ще започнете от нулата. От абсолютната нула, ако трябва да сме точни. И точно след една лекция, вие вече ще се чувствате в свои води, защото първите лекции изключително плавно и неусетно успяват да ви въведат в една дълбока и сложна материя, като програмирането. Още от първата лекция ще пишете малки програмки, които вървят в командната конзола (command prompt) на вашата операционна система. В зависимост от програмния език, който сте избрали ще се научите да използвате синтаксиса му за да изписвате команди, чрез които вашата програма ще приема въведена от вас информация под формата на текст или числа, или ще извежда информация.

Във втората лекция ви очакват прости пресмятания. Наистина прости. Ще ги упражнявате, чрез различни задачи от основното училище като намиране на лица на различни фигури, или от онези задачи в училище, при които трябваше да изчислите за колко време ще се напълни един басейн при определени условия. Дори ще си припомните неща и от началното училище, като дали може да се дели на 0 и какво става, когато опитате няколко различни метода да осъществите това! Естествено, вие ще трябва да внедрите тези познати формули и решения в една малка програмка, която да ги изпълнява.

Учебната програма се разгръща плавно, като след простите пресмятания ви предстои да се запознаете с логическите проверки и по-сложните логически проверки. След тях идва ред на циклите – какво е това for цикъл и как той може да ни спести много работа, помагайки ни да създадем една гъвкава и полезна програма. Най-накрая ще се научите да използвате циклите за да „рисувате“ изображения чрез повтарящи се символи – лично за мен най-интересните и забавни задачи в този подготвителен курс.

След всяка лекция ви очаква домашно задание, което ако сте прилежни по време на самата лекция, ще ви е наполовина, а и повече от половината завършено.

Курсът завършва с приемен изпит, на който ако издържите ще можете да продължите напред в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.

Главната цел на курса Programming Basics е да ви даде базовите знания, необходими както за самото програмиране, така и по конкретната технология, която сте избрали. Тези знания ще са ви необходими напред, в програмата по софтуерно инженерство и са задължителните основи, които трябва да имате, за да можете да напредвате.

Няма нищо от което да се страхувате, дори напротив – с безплатния курс Programming Basics ви очакват много нови и интересни неща. Можете да подадете своята кандидатура от ТУК или като кликнете на оранжевия бутон "Кандидатствай" и попълните информацията! Кандидатстването е отворено до 3-ти май 2018! Очакваме ви!