Loading...

Какво е NativeScript?

avatar Георги Кацаров 1 минута
Какво е NativeScript?

Ако имате идеи за мобилни приложения, които да вървят както на Android платформи, така и на iOS, то това, от което имате нужда е NativeScript.

NativeScript е софтуерна рамка с отворен код, която е предназначена за разработка на приложения, предназначени за мобилни платформи. Самата рамка използва JavaScript, но можете да използвате всеки сходен програмен език, като TypeScript. NativeScript директно поддържа софтуерната рамка Angular, а освен това поддържа и друга софтуерна рамка – Vue, за която обаче ви е необходим плъгин, който се разработва от общността на NativeScript. Допълването на NativeScript с Angular е незадължителен подход, но той може да позволи на вашето приложение да споделя своя код между уеб и мобилна платформа.

Мобилните приложения, изградени чрез NativeScript се превръщат в напълно естествени за съответната платформа приложения, които дори използват същия приложно-програмен интерфейс в сравнение с приложенията, които са разработени със специализирани IDE-та за съответната платформа (като Android Studio за Android или Xcode за Apple).

NativeScript е относително нова софтуерна рамка, чиято първа версия излиза през март 2015-та година. Първата завършена версия излиза няколко месеца по-късно, същата година. След своето излизане софтуерната рамка бързо печели популярност, достигайки 3000 github-звезди и над 1500 последователи в Twitter, скоро след публичното пускане. Междувременно са създадени над 700 plug-in-а които са или официално поддържани от създателите на NativeScript – Progress, или поддържани от самата общност.

Ако искате да придобиете умения в разработката на мобилни приложения за Android и iOS, с една модерна и популярна софтуерна рамка – специално за вас сме подготвили курса „NativeScrtip Development – юни 2018“. Не изпускайте шанса си и се запишете още сега!