Какво ни помогнахте да постигнем през 2016?

Какво ни помогнахте да постигнем през 2016?

avatar Георги Дуранкиев 2 минути
Какво ни помогнахте да постигнем през 2016?

Още от своето създаване, СофтУни не спира да расте със всяка следваща година, като 2016-та не прави изключение. За всички, които ни следят отблизо е ясно, че годината отбеляза няколко много значителни постижения в историята ни, за които искаме да ви разкажем повече. Ето накратко какви промени преживяхме тази година, какво ни помогнахте да постигнем и с какво ни дадохте възможността да се гордеем:

От началото до края на 2016-та година, СофтУни удвои екипа си и продължава да се разраства с бързи темпове. Въведохме редица промени и в учебния си план, най-голямата от които е SoftUni 3.0 - изцяло нова образователна програма, предлагаща на бъдещите програмисти да се развиват в професията, към която проявяват най-голям интерес. Различното тук е, че изборът между четерите предлагани професии е съобразен изцяло с изискванията на работния пазар, давайки на всички бъдещи специалисти равен шанс за реализация.

Освен вътрешно, обаче, дейността ни нараства неимоверно бързо и външно:

  • Направихме първото си официално връчване на дипломи, като такава получиха 140 души
  • Включилите се в отворените ни курсове вече са над 25 000
  • Хората, които са се възползвали от безплатните ни семинари са над 15 000

Освен всичко това, проведохме една успешна кампания за безплатни обучения в цялата страна и решихме да надминем себе си с още една, но по-мащабна от всяко предишно усилие. Тя обхваща общо 28 града в страната, като записването вече тече, а присъствените места са ограничени . Повече можете да научите тук!

Но освен образователната си дейност, СофтУни, постига и много други успехи, сред които и няколко важни награди, връчени ни от Forbes, БАИТ и други влиятелни учреждения за дейността ни както като образователен център, така и като иновативно предприятие.

Нещо, от което се гордеем сега, но целим да надграждаме ежедневно е кариерния център на СофтУни, който също отбеляза успехи, сред които са:

  • Стотици реализирани курсисти в последните няколко месеца
  • Курсисти, започнали свои проекти или създали свои компании
  • Огромен брой курсисти, започнали работа извън партньорската ни мрежа с наша помощ

Огромен растеж виждат и инициативите на СофтУни - след като проведохме за пореден път SoftUni Conf, за пръв път нашия модерена олимпиада СофтУниада, както и хакатона - SoftUni TechFest и още редица по-малки, но все пак значителни събития, дойде време за нещо различно. SoftUni Digital стана първата по рода си образователна програма по дигитален маркетинг, която се радва на небивал успех от самото си обявяване. Гордеем се, че успяхме да достигнем и до по-малките, стартирайки инициативата SoftUni Kids, която предлага 4-степенна интерактивна програма по програмиране за деца.

Стига толкова ретроспекция, обаче. От самото начало се стремим да гледаме напред и продължаваме да поддържаме тази нагласа и за годината, която стои пред нас, както и всички предизвикателства, с която тя ще ни сблъска.

А относно това какво ни предстои - нека разберем заедно!