[Homework] HTML Tables
Ще се радвам на всякакви забележки и препоръки, защото все още ми е малко тъмен тоя HTML и най-вече CSS-a. :)
За всяка задача съм изнесъл стила в отделен файл в папка styles.
ЕДИТ - Подробен гайд за калкулатора
Ще се радвам на всякакви забележки и препоръки, защото все още ми е малко тъмен тоя HTML и най-вече CSS-a. :)
За всяка задача съм изнесъл стила в отделен файл в папка styles.
ЕДИТ - Подробен гайд за калкулатора
Имам 1 въпрос. На 6-та задача се опитвам да направя така, че като цъкнеш на някой от бутоните и да се отваря картинка, която не е в мрежата, а си ми е на компютъра. Някой случайно да може да каже как става тоя номер>?
Открих как става! <button type="button" onclick="location.href='images/yourImage.jpg'">Your Image</button>
П.П. Но по този начин се отварят в същия tab, а не в нов. Имате ли идея как да стане в нов?
Използвала съм външен CSS с изключение на пета задача където има и инлайн. Всичко е качено на jsfiddle ама не знам защо на калкулатора не ми отчита скрипта в превюто.. Иначе като си го отвориш през браузера всичко е ок! Мерси на Tr00peR за хубавия скрипт с този ми ти eval..
4тa задача ми беше най-досадна поради неуместното използване на таблици в този случай, затова и не му се старах толкова. Доста CSS, доста излишно писане заради таблиците. Просто тези таблици са отживели и едва ли ще ни трябват в бъдеще по този начин, но задачата си е задача :) После сигурно ще го правим в дивове..
:D
Здравейте, опитвам се да изчисля резултатите от редовете с джаваскрипт. Можете ли да ми подскажете защо не работи?
http://pastebin.com/teuHNGhY
Здравейте колеги,
Това са моите решения на домашното за HTML таблици:
01. Simple Table.html - HTML - CSS
02. Exam Results.html - HTML - CSS
03. Nested Tables.html - HTML - CSS
04. Website Header.html - HTML - CSS
05. Life in SoftUni.html - HTML - CSS
06. Life in SoftUni Keyboard.html - HTML - CSS
07. Calculator.html - HTML - CSS
Благодаря на колегите jabalka, Tr00peR и GoShow за различните варианти на калкулатора, които предложиха.
Поздрави
За да се отвори в нов прозорец трябва да използваш onclick=window.open(href="https://softuni.bg"), сайта е само за пример!