[Homework] Веб Фундаменталс - CSS Presentation
Взеха ми здравето тези градиенти! Задачата с "хавайците" се оказа най-трудна за мен, за разлика от тази със зведичката и 60-те нестнати дива. Изрових един много добър пост тук за градиентите (линейни и радиални), която ако човек прочете внимателно и помсили, разяснява нещата доста добре. Ето тук пък един много добър radial gradient generator, който уж трябва да поддържа и firefox, но за съжаление аз успях да го подкарам само на chrome. Ето и задачите:
- The Jaunty Text Field - WEB + HTML + CSS
- SoftUni Hawaii Vcation - WEB + HTML + CSS - само с webkit (демек Chrome и Opera)
- Styling An HTM Form - WEB + HTML + CSS
- Nested Divs - WEB + HTML + CSS
За формата с радио бутоните за кредитни карти, си свалих free библиотека с credit card icons в png от тук , a за задачата с мачовете от сетовното от миналото домашно си дръпнах библиотека с всички флагове на държавите от тук. Изключително удобно, зашото всички са ти еднотипни и не се налага да търсиш като идиот в google images а после да ги ресайзваш. Ако се намерят и спрайтове ще е още по-добре (но тези неща ввече сигурно са с пари).
"Фигурата" с нестнатите дивове лично аз с 60 не можех да я направя,малко повече трябваше да набия.
Задачата с калкулатора нямам абослютно никакво намерение да я правя. НЯМАМ НЕРВИ, вероятно ше отнеме цял един ден !
Здравей, как си направил градиента на 2 задача?
здравей,
background: -webkit-radial-gradient(170px 120px, circle,#F9F9F9 0%,#F9F7BB 8%,#F1F6FC 13%,#006EDB 60% );
170px е разтоянието по x(т.е от лево),а 120px разтоянието от горната страна.
circle е за да е окръжност(може и ellipse). След това имаш ЦВЯТ + стоп позиция за него,която може да е в единици(px) или проценти като 0 е цънтъра на градиента а 100 краят на градиентния лъч.
Погледни ТУК.
Благодаря :)