[Exam] C# Basics - 25.07.2014 - въпроси, мнения, задачи
Честито на колегите които са си постигнали целта, на останалите - "ще се видим на поправката", че и аз не постигнах резултата в който се целих и смятам да се явя на поправката да си постигна "таргета".
Също така предлагам всякакви въпроси/мнения относно изпита да се помещават в тази тема за да не спамим излишно форума.
На печелившите честито на останалите Наздраве! :)
Според мен сравнена с другите изпити 3-та задача наистина изискваше повече обмисляне. Единствената подобна по трудност давана задача за рисуване е Programmer DNA. Първите 2 задачи не ми се струват по-трудни. 4-та наистина е елементарна... 5-та логиката не е трудна, стига да не се обърка човек в началото и да търси грешна логика. След като се разбере логиката, кода на тази задача е много лесен и кратък. Иначе определено и ти се справи доста бързо със задачите. Беше готов малко преди мен със задачите. Поздравления!
Да, като се прибрах погледнах как съм събмитвал решенията. В 10:21 съм пуснал първа задача, т.е. близо час наистина бях малко неадекватен. След това до 11:00 съм пуснал задачи 2-4 и половин час по-късно и 5-та. Е, първия час мислих малко по всички задачи, но наистина не очкавах, особено след като видях задачите, да приключа бързо. В 10:30 настройката ми беше, че ще си увисна до късния следобяд в залата...
Решаването на предишните теми определено мисля, че беше най-полезно като подготовка за този изпит. Понеже ние сме едва втори випуск, опасявах се, че наличните 10 теми може да не са достатъчни, все пак всеки следващ курс ще има на разположение повече материали за подготовка. Но се оказаха напълно достатъчни. Полезно ми беше да решавам и някои задачи в BGCoder, които са 1-2 идеи по-кофти от задачите, които дават в СофтУни.
Смятам, че като подготовка свърших максимума, но аз съм и безработен, така че време много. Голямо браво на останалите колеги, които работят или по други причини не разполагат с толкова свободно време и въпреки това успяха да се подготвят отлично.
Аз първите 4 задачи ги предавах доста равномерно:
1 - 09:55
2 - 10:16
3 - 10:42
4 - 11:04
5 - 12:18
Интересно ми е по-късно да ти видя решенията.