[Technical Issue] Aptana Studio и JDK
Цяла сутрин се опитвам да подкарам Aptana-та безуспешно. След инсталация и стартиране ми дава следната грешка: "Failed to load JNI shared library jvm.dll". Според stackoverflow(където намерих подобен проблем)това се дължи на incompatiblity-то на JAVA с Eclipse, двете не били 64 битови и от там не можело да запали виртуалната машина. Проверих си всичко дали е на ред по това отношение и всичко си е на ред. OS-a, JDK-то, и Eclipse-а всички са 64-битови, променливите в системните пътиша са сет-нати и няма как да е друго яче, зашото Eclipse-а си върви като пушка. Един пич с подобен проблем си го е решил като е набутал следното в eclipse.ini файла:
"-vm C:\ProgramFiles\Java\jdk1.8.0_05\bin\javaw.exe" Пробвах да набутам същото в AptanaStudio3.ini кофигурационня файл, но почнаха да трещят едни страшни грешки, които няма смисъл да поствам.
Единствено проблема остава да е в Aptana-та, която свалям от официалния им сайт и където пише, че е Microsoft Windows, x86 (x64 Compatible), при инсталация обаче никъде нищо не ме пита и предпоалгам, че е достатъчно умна да се инсталира 64-битова. Също така се инсталира в C:\Users\*****\AppData\Roaming\Appcelerator\Aptana Studio.
Моля някой, който ползва Аptana да сподели в каква директория я инсталира, как мога да разбера дали е инсталирана 64-битовата версия и ако може да постне и съдържанието на AptanaStudio3.ini файла(евентуално от там да идва проблема)
Имам PHPStorm, който ползвам за момента, но лично на мен ми е много дървен, а и след като рабзрах, че в Aptana може да се пише и HTML, CSS и JS искам задължително да я подкарам.