[Homework] Java Basics - Introduction to Java - September 2014
Здравейте, колеги!
Първо искам да се извиня, ако случайно вече съществува тема с подобна тематика, въпреки че не успях да открия такава.
Сигурен съм, че има доста ентусиасти, които са си поблъскали главата над задача 9. Бих искал да помоля тези от тях, които вече са я решили, да хвърлят един поглед вурху моя код, който би трябвало да принтира в PDF всички 52 карти, като за suits съм използвал съответните чарове (\u2660, \u2663, \u2665, \u2666). За принтиране в PDF съм импортнал itextpdf library (http://olex.openlogic.com/packages/itext/5.5.2).
Проблемът ми е следният: като си рънна кода без да принтвам аутпута на PDF, ми изкарва suits напълно нормално, а в PDF документа не излизат изобщо. Предполагам, че енкодинга куца при генерирането на PDF.
Ето и линк към сорс кода:
Благодаря предварително!
Ами тя самата грешка казва какъв е проблема - не ти намира файла с фонта.
Аз го сложих в папката с проекта в нова папка lib /на едно ниво с bin и src папките/ и съответно пътя ми до него е: "lib/FreeSerif.ttf"
ПС. Не е страшно да си покажеш кода - така по-лесно се помага :)
След 4 часа мъчене най-сетне се получи. Копирах фонта във папката на проекта и там добълнително сложих фонта в bin директорията и usr директорията. Най-сетне мога да тегля черта на тази задача. (whew)
Няма смисъл да го слагаш на три места в папката с проекта /по този начин само увеличаваш размера на проекта/ - едно е достатъчно, важното е в кода да посочиш правилния път до него.