Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Valleri avatar Valleri 292 Точки

[Homework] КПК - Code Formatting

Здравейте,
ето моето домашно по първата ни тема: Homework

JavaScripta, PHP минаха леко, но на C# идея си нямам какво искаше да направи автора с тия торби с предмети иии попромених малко, не знам колко ще работи така де...
Има едно нещо в което се убедих, а преди се чудех "какво толкова?!" - Да използвам табове....в едитора изглежда добре, но като качих в хъба и излязоха разликите : )

8
C# OOP Advanced 10/12/2014 00:53:48
a.polyanska avatar a.polyanska 107 Точки

В крайна сметка кое ще да се оценява/ме? Видно е, че кодът освен неформатиран има и куп други кусури. Само че някои от тях интуитивно ги подозирам, че са такива, тъй като не всичко, което се прави там ми е познато. Пожелателно или задължително е да променим имена на променливи, модификатори за достъп, структура и т.н. и да се направи работещ код или?

Виждам, че се е заформила сериозна дискусия по темата, но ми се ще някой да ми каже, ако знае какво е ФОРМАЛНО правилото, а не какво би трябвало да е :)

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Имай предвид, че не всички посещават форума, дори и 20 човека да се разберете какво ще проверявате, шансът да те провери друг колега от тези 20 е голям и пак може да ти напише в коментара, че примерно не си променила модификаторите за достъп. Според мен е най-добре да оправиш всичко, което мислиш че не е направено добре (освен да накараш програмата да тръгне, това в общия случай е невъзможно).

1
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Здравейте колеги,

от новото домашно Code Formatting, направих Event.cs, C# файла, включително си прибавих powercollections.dll, чудя се дали точно това се очаква като форматиране:

Event Formatted

Но за Java, JS, PHP файловете - ако наистина трябва да форматираме и тях - какво IDE да ползваме? за PHPStorm лицензи ще имаме ли? Ако всички ги отварпме като txt файлове няма да е съвсем същото.....

EDIT: ето и опита ми за форматиране на PHP файла - за справка, това ли се очаква?

EDIT: след като се поразтърсих:

Free PHP Language Support for Visual Studio  (все пак PHPStorm си е за предпочитане)

Free Java Language Support for Visual Studio

Visual Studio 2013 си има JavaScript per default

2
06/07/2015 22:27:28
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Ще бъдат модифицирани домашните, понеже предните випуски бяха минавали курсове по Java, JS, PHP. Там и конвенциите са малко по-различни за форматиране специално.

2
malkstor avatar malkstor 348 Точки

А като говорим за update-натото задание за домашното - в първата задача Reformat Code се очаква само да оправим форматирането, нали?  Щото гледам че има някакви команди, но при въвеждането на някоя от тях, програмата гърми.

0
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки

В първата задача за Еvent.cs има използвана библиотеката:

using Wintellect.PowerCollections;

Тъй като не бях правила това упражнение до сега да споделя за други колеги, ако се чудят като мен, как да не е навсякъде  червено:

Първо свалих всички файлове от тука:

https://powercollections.codeplex.com/

И после следвах стъпка по стъпка описаното в този линк:

http://stackoverflow.com/questions/8778670/c-sharp-using-others-code

И след това си беше изцяло работа на StyleCop за първата задача smiley, като допълнително само отделих класовете и добавих по-подробно описание на методите.

По втората задача си избрах едно мое творение от подготовката за C# Advanced –задачата То Тhe Stars! и я преработих, тъй като там не бяхме учили все още ООП и бях творила едни едномерни и двумерни масиви..........

Ето го и цялото домашно:

https://github.com/EBojilova/CSharpHQC/tree/master/03.%20Code-Formatting-Homework/03.CodeFormattingHomework

0
15/07/2015 19:23:05