Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Petya avatar Petya 2461 Точки

Пояснения относно новата концепция за нива 4, 5 и 6

Здравейте,

Тъй като имаше въпроси относно 10-те fast track-a, които трябва да вземете, за да завършите 4, 5 и 6 ниво, ще постна един от отговорите ми от друга тема, за да стигне до повече хора:

"Да поясня, Karlie правилно го е разбрала - по време на ниво 4, 5 и 6 ще трябва да вземете тези 10 фаст трака, което е средно по 3 курса на ниво. Така че не трябва да взимате 10 курса, за да започнете 4 ниво, а трябва да ги вземете след началото на 4 ниво (по желание може и по-рано, ако имате време и желание, но не е задължително).

Няма да се плащат таксите (390/480 лв за присъствени, 150 лв за онлайн), а ще плащате само по 50 лв за явяване на изпит и издаване на сертификат. Тоест последните три нива ще ви излязат 10х50 лв вместо 3х390/480/150лв."

Ако имате някакви други въпроси, питайте.

Тагове:
30
petrovaliev95 avatar petrovaliev95 358 Точки

Здравейте, 

Исках да попитaм тъй като не ми стана ясно от информацията досега. През последните 3 нива (4, 5, 6) ще имаме ли упоменатите в началото редовни курсове или ще трябва да просто да изараме тези fast-track курсове и ще се счита че сме завършили софтуни ?

 

Поздрави, Даниел

8
Petya avatar Petya 2461 Точки

Здравей,

Не, куросвете, които са описани в тази програма (по нива), няма да се състоят. Няма да има предварително утвърдена програма, просто всеки ще избира от наличните fast track курсове и ще решава в какво да специализира и кое му е интересно. След като си веземете изпитите за общо 10 fast track-а, завършвате СофтУни.

12
09/10/2014 13:18:49
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

При положение, че първоначалната програма отпада, това означава ли, че курсът структури от данни и алгоритми, който според мен е фундаментален, няма да се провежда или ще се проведе под формата на fast-track?

11
09/10/2014 16:13:47
Petya avatar Petya 2461 Точки

Ще се проведе като fast track. Може би даже ще е задължителен поради естеството и важността му.

9
rvmladenov avatar rvmladenov 293 Точки

Това означава ли, че тези 10 fast track курса ще ги има през всеки 4 месеца ? Също в случай, че изпуснем някой от тях, имаме ли някакъв период от време, в който ще трябва да ги вземем, за да минем нивото(примерно 1 година) ?

И последен въпрос: от описаното горе става ясно, че за нивата [4, 6] няма да има "онлайн" или "присъствено" обучение, но тъй като това ще са fast track курсове и все пак ще може да се записва като "присъствено", ще трябва ли да се доплаща допълнително ?

И последен последен въпрос: ще може ли човек, взел примерно Ниво 1, да запише fast track курс предназначен за Ниво 4(или 5 или 6) или само хората записани в дадено ниво ще могат да карат предназначените за това ниво курсове ?

0
13/10/2014 11:23:24
Petya avatar Petya 2461 Точки

Не, няма да има по 10 курса през 4 месеца, ще стартират по 1-2 курса през месец-два. Няма определен период от време, през които да вземете курсовете/изпитите. Може след 3 години примерно да си вземете изпитите, тогава ще получите диплома за софтуерен инжерен от СофтУни (след завършване на 6-те нива).

Напротив, има онлайн и присъствено обучение за fast track-овете. Както виждаш и за Unity 3D, и за Linux System Administration има записване за присъствено/онлайн обучение. Не се плаща за записване на курса, плаща се само за явяване на изпит. Успешно издържалите изпита (с оценка над 5.00) ще получат и сертификат.

Относно последния ти въпрос, отговорът е в оригиналния ми пост: "....трябва да ги вземете след началото на 4 ниво (по желание може и по-рано, ако имате време и желание, но не е задължително)." Всеки сам си преценява дали може да се справи с материята, тъй като има хора, които имат предишен опит и това, че са в ниво 1 не би ги спряло да запишат нещо още сега.

2
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Аз също имам въпрос. Знам, че реално има поне 6 месеца докато тази концепция заработи, т.е. първият випуск да започне втората година от обучението си. Но все пак е добре да сме наясно докъде е стинала организацията на тези курсове.

Та, въпросът е, ще има ли досатъчно на брой и достатъчно разнообразни курсове през втората година? Например, има хора, които искат да се занимават с front end, те ще искат да имат избор между поне 6-7, по възможност повече, фронтендърски курса, като евентуално да запишат и нещо малко по-различно. От друга страна, има хора, които не искат да се занимават с front end и за тях няма да е много приятно ако се окаже, че имат на разположение 12 курса, от които 10 фронтендърски и само 2, които реално ги вълнуват. 

Т.е. има ли някаква очертана програма какво все пак ще има като набор от курсове догодина?

И един свързан въпрос - ако се окаже, че наличните към момента курсове не отговарят на интересите на даден студент, има ли вариант той да изчаква да се появят такива, за да завърши? Т.е. в рамките на цялата втора година студентът не е успял да подбере всичките 10 необходими курса, за да завърши, съществува ли опцията да завърши не по график, но все пак да излезе със знанията, които е искал да получи? Защото е малко тъпо да запишеш 4-5 курса, към които нямаш никакъв интерес, само и само да завършиш обучението си.

1
Petya avatar Petya 2461 Точки

Лека-полека ще пускаме още курсове. Както знаеш, предполагам, два fast track-a вече са активни. Далече сме от мисълта обаче, че ще има 10 курса едновременно. Поне на този етап няма толкова ресурс за това, а няма и толкова студенти.

Ще повторя за пореден път: ако имате възможност и желание да се запишете за даден курс, просто се запишете. Няма нужда да чакате да завършите ниво 3. Няма гаранция, че курсът ще се повтори - особено тези, водени от външни лектори, защото те са доста заети с други занимания. Със сигурност ще има някои от основополагащите курсове - като например Структури от данни и алгоритми, които ще се водят редовно (от лектори на СофтУни), защото са изключително важни.

Както отговорих и на колегата в предния пост, няма определен период от време, през които да вземете курсовете/изпитите. Може след 3 години примерно да си вземете изпитите, тогава ще получите диплома за софтуерен инжер от СофтУни (след завършване на 6-те нива). Така че, не, не е нужно да записвате курсове, които не са ви интересни, само за да завършите. Но все пак едва ли и всички курсове, които текат през ниво 1, 2 и 3 са интересни на абсолютно всички. Има хора, които искат да се занимават само с back-end, но въпреки това трябва да си вземат Web Fundamentals. 

4
17/10/2014 20:36:55
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Благодаря за уточнението :)

Знае ли се кои курсове със сигурност ще ги има (и е вероятно да са задължителни)? Структури от данни и алгоритми е единственият, за който знам, че няма как да се пропусне, но вероятно ще има и други. 

0
Petya avatar Petya 2461 Точки

Вероятно и Софтуерно инженерство, но не можем да даваме гаранции все още. 

2
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Предлагам да се проведе и някаква форма на допитване до студентите към какви курсове имат интерес. Аз примерно бих се записал на джава за по-напреднали, на С++, даже и на чисто С евентуално. Интересна ми е материя, при която се влага повече логика, не толкова езици, при които просто трябва да научиш много библиотеки.

6
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Това е хубава идея, но все пак вероятно с приоритет ще се окаже търсенето на пазара. Т.е. ти може да искаш да учиш C, но фирмите в бранша търсят основно да речем Java и JavaScript; СофтУни ще трябва да отговори на очакванията на бизнеса и на очакванията на студентите си, че след 1 година обучение ще могат да започнат работа. 

Което не пречи да се направи допитване, най-малкото да го има като информация някъде и ако не цял курс поне някакви отделни семинари да се направят за по-популярните теми.

0
tsonchev avatar tsonchev 38 Точки

Значи дори и да завърша последното 6то ниво, мога да взимам фастрак курсове докато ги направя 10 на брой? Тоест 6то ниво не е краен срок за взимане на 10те FT ?

Ако е така, това ще е супер за хората, които работиме и почти не ни остава време да се подготвиме по програмите на нивата. Особено, първите 3 нива са много интензивни.

0
17/11/2014 13:44:08
Petya avatar Petya 2461 Точки

Да, може така да се каже. Ако не успееш да вземеш 10 фаст трака за 1 година, можеш да продължаваш след това, докато не вземеш 10. Тогава и ще получиш диплома за софтуерен инженер от нас.

1
tsonchev avatar tsonchev 38 Точки

Супер ! Благодаря !

0
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

@Petya "...Ако не успееш да вземеш 10 фаст трака...", Бих искал да задам уточняващ въпрос към това изречение. Само ако имаш оценка 5.00 и по - висока, тогава ли се счита за взет или ако е повече от 3.00 ;)

Ако позлволиш и още един въпрос..., как ще разбера кои фаст тагове ми остават да взема за да взема диплома от СофтУни?

1
17/11/2014 23:37:52
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Аз лично бях малко разочарован, когато намалиха броя на фаст-траковете за 4 ниво от 10 на 5. В момента знам, че обсъждате пакетна цена за петте фасттрака за студенти. Защо не обмислите варианта да предложите и пакетна цена за десет курса, ако някой иска да се възползва?

1
wartus avatar wartus 152 Точки

Мисля ,че няма да има проблем да се запишеш на 5+ ако желаеш :)

0
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Е то че няма, няма, но не сме рокфелеровци. Идеята ми е да можеш да си вземеш 10 на преференциални цени като студент.

3
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Втората година се предполага, че ще сме почнали работа и то за прилични пари, едва ли ще ни е особено сложно финансово да си позволим по някой фаст-трак от време на време.

Относно тази пакетна цена - интересно ми е дали ще върви с някакви условия или просто ще е отстъпка в цената.

0
Stoyan.Stoyanov avatar Stoyan.Stoyanov 96 Точки

Здравейте,

Има ли някакви новини относно концепцията на нива 4-5-6?

2
Petya avatar Petya 2461 Точки

След ниво 3, ще има само ниво 4, което ще се състои от 5 специализирани курса.

Всеки от тези курсове ще бъде 100 лв. за ранно записване (включва явяване на изпит + издаване на сертификат при покрити изисквания - оценка над 5,00) и 200 лв. за късно записване.

За нашите студенти ще има пакет за закупуване на 5 курса, като цената ще е по-ниска от 500 лв. - за да имате отстъпка. Точна цена на този пакет обаче няма към момента.

Както и Наков спомена преди около месец, извиняваме се за настъпващите промени, но както знаете това се прави за първи път и о ще търсим най-добрия начин да се случат нещата - хем да има качествени курсове, хем да не се проточва обучението по 2 години, хум да е рентабилно и за вас, и за нас.

Когато имаме окончателно решение за този пакет за студенти, ще съобщем официално до всички.

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Казвате 50лв. на изпит, а защо за изпита Структури от данни - юни 2015, се искат 100лв, а после дори ще станат 200лв.?

5
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

50 лв. е стара информация. Не са рентабилни курсовете при такава такса, затова от няколко месеца насам стандартно цените са 100-150-200 лв.

0
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Искаш да кажеш: 

10 х 100 = 1000лв. или

10 х 150 = 1500лв. или

10 х 200 = 2000лв.

Средно 1500лв. ще излезе 2рата година? Първата беше 3 х 150 = 450лв. ако не се лъжа? Това е огромна разлика. frown

0
08/06/2015 13:54:09
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Това за 10-те изпита също е старо инфо, за диплома трябват 130 кредита, което означава около 5 допълнителни курса след основната програма. Виж тази тема: https://softuni.bg/news/SoftUni-New-Conception

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.