Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
chavdardim avatar chavdardim 17 Точки
С форума напред!
0
Yulia avatar Yulia 1345 Точки

Да, честит да ни е форума :) Но! Сега от всички нас зависи дали ще си го пазим чист и подреден, за да бъде максимално полезен. Зарадвах се като разбрах, че вече работи, но като го видях, първата ми мисъл беше: "хаос ще става тук" и точно това виждам в момента. Красив е форума, но има някои неща, които не ми харесват:

Разбира се, напълно ми е ясно, че не е довършен и няма да говоря толкова за функционалността му, колкото за организация. Форума си има нужда от прикачени теми някъде на видно място, където да бъдат най-важните съобщения, задължително "FAQ" и как да го кажа... може би "системни" теми трябваше да има от самото начало, защото иначе всеки почна да си създава такива, та за едни и същи неща. Няма правила - това липсва. Или поне аз не ги видях? И ако така продължава, до няколко дни ще прекарваме половината време в търсене и листване на страниците само.

Друго... хубава е формата за добавяне на отговор, но какъв е смисълът ако накрая по-дългите съобщения като това тук се "смачкват"? В смисъл, ако искам да имам абзаци в текста, накрая всичко ми излиза слято без празен ред между тях, а това затруднява прегледа. Също така, самите коментари към отговорите ми се струват прекалено големи и акцентирани... не знам, това вече е на вкус. Има и други детайли, които забелязвам, ама да не издребнявам сега :D Това са ми първите впечатления.

Разбира се, нямам намерение да критикувам, а напротив: както споменах, много се радвам, че форума вече работи и имаме такова специално социално местенце, но искам и да стане по-добро, по-уютно и подредено. :) Ако се сетя още нещо, ще едитвам.  Успех и продължавайте в същият дух! Включвам се към пожеланията за новите функции и по-малкото бъгове ;)

5
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки

Yulia правила ще пуснем до няколко дни, като в същото време ще разчистим всички безмислени теми, също така ще направим няколко човека модератори за да следят за спазване на правилата. Всичко ще се подреди.

Проблема с празните редове е log-нат и тия дни ще се оправи. Вече има важни теми и още шукарийки от няколко часа, дори някой може да сте ги видяли.

2
charlike avatar charlike 114 Точки

Радва, че се стараете да разчупите всичко и да сте уникю, и аз винаги съм така и няма минуси в това нещо - убедил съм се. Има бол кусури форума за момента, ама затова е maintence и github. :D

btw, има ли някаква тема специално за предложения бъгове (?), че нещо не излизат категориите отляво. Щото съм като казан, нон-стоп балбукам и като гледам сайт ми идват бол неща на акъла.

Ето примерно, трябват пермалинкове към коментарите и постовете. Трябва да обмислите дали искате да са follow линковете в коментарите/темите - огромен плюс ще е някой ден като се натрупа тематично съдаржание.

btw, записва ли се в базата данни колко точки си давал? :) Или викате "тайна" :)

0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки
Вече има информация в профилите ви за активността ви във форума. С времето все повече информация ще има. Засега толкова. Надявам се да ви хареса.
3
Petya avatar Petya 2460 Точки
Скоро ще пуснем и официални правила.
7
Anichka avatar Anichka 93 Точки
Имам един въпрос към админите. Кой вариант е по-добър за качване на домашните във форума - всички задачи от една лекция в една тема или всяка задача в отделна тема?
0
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки
Всички задачи в една тема. Скоро ще разчистим форума, след като пуснем правилата и ще направим теми в които да обсъждате домашните.
4
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки
Ако се смени една или повече задачи от тема как ще го отразите ако всичко е в една тема? Ако всяка задача си е отделно. Ако се замести стара задача с нова то старата остава да си живее което е плюс а новата просто влиза в сила и си има собствена тема. Примерно има 4 нови задачи в първото домашно какво става в темата бъркотия иначе просто се отварят нови 4 теми в които да се коментират новите задачи. Също така е много по лесно да се модерира и консумира информацията ако всяка задача си има тема. Споделям лично мнение. Поздравления за добрата работа.
0
Dexter avatar Dexter 119 Точки
Току що забелязах, че в профилите, вече има статустика за форума. Благодаря!
1
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1385 Точки
Да, скоро ще почнем и да съобщаваме за новите промени, но трябва да пуснем още една дребна функционалност.
3
Dexter avatar Dexter 119 Точки
Чудесно. Само една препоръка, назначате си модератор, защото темите във форума започанах да стават повечко и забелязвам, че някои хора или не са свикални да пишат във форуми и не знаят, че едно от основните правила е, преди да пуснат тема, да потърсят дали вече няма таква и тн., или пък въобще не са ползвали форуми досега. Не че това е нещо лошо, просто трябва да има някой, който да внася ред в хаоса.
0
rosenrusev avatar rosenrusev 175 Точки

Здравейте,

Поздравления за форума.

Една препоръка от мен.

Възможно ли е да се направи секция "Хранилище" на файлове за форума? Примерно да се предлага клауд сървър и да може да се качват и смъкват файлове, свързани с материята. Така ще са под Ваш контрол, а и ние само ще използваме линкове към тях. Според мен би било приложимо при отборна работа, като в тази подсекция да могат да влизат само оторизираните хора и да си обменят информация.

До скоро.

1
verito898 avatar verito898 265 Точки

И аз много се радвам , че си имаме форум и можем да обменяме знания и информация .Дано всеки извлече най-полезното от него :)))

1
hristolilov avatar hristolilov 394 Точки

Едно предложение и от мен:

Направете branch категории! Например :

C# Basics - Лекция1/2/3/4/5/6/7/8 - Домашни/Общи приказки/Въпроси/Полезни връзки

Въпроси за SoftUni - По сайта/Административни/Програмни/Други

и т.н. и т.н.

В сегашния си вид, ако например имам затруднение с определена задача и искам да видя дали има някакво инфо в форума, се налага да рия през 2-3 страници теми, докато намеря това, което търся а не са минали и 2 седмици от началото.

Таговете и търсачката решават донякъде този проблем, но категориите са мноооого по-удобни!

Иначе - браво! Да ни е честит! :))

0
Ex0HanZ avatar Ex0HanZ 14 Точки
Честито и нека да бъдем активни !
0