Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

[Teamwork] Web Dev Basics - Защити на проекти

Здравейте колеги,

Решихме да има две защити на 02.05.2015г. и на 10.05.2015г.

Понеделник ще пуснем записване за групи където ще можете да си изберете в коя от двете групи да защитавате проекта си. Срока за избор на група най-вероятно ще е 30.04.2015г.

Ще има 10 точки бонус за хората, които ще се явят на първата дата. Критериите можете да ги видите в заданието.

Малко по подробно обяснение съм дал в началото на видеото за Web Security.

Поздрави,
Владимир Георгиев
SoftUni Team
http://VGeorgiev.org/

10
Advanced Level: Back-End 11/05/2015 18:41:24
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки
Best Answer

Утре сутринта, предполагам до обяд ще се разпратят мейли с разпределението.

Забавяме се понеже си търсим още един проверяващ, защото при 3ма проверяващи трябва да стойм до към 23:59++

Поздрави,
Владо

3
08/05/2015 20:27:04
crazy7 avatar crazy7 177 Точки

А ще има ли възможност за on-line защита на проектите както по AngularJS, ще бъде доста удобно за on-line студентите.

6
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Наистина, и в друга тема въпроса стои от дни, молим за отговор!

2
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Възможност за online защити на проектите няма да има.

Има две дати и имате възможност да си изберете кога да дойдете.

Поздрави,
SoftUni Team

-1
26/04/2015 18:21:51
Ventsislav avatar Ventsislav 343 Точки

Какъв е проблема с онлайн защитите? Аз трябва да мина 310км за да седя 20 минути в СофтУни, да си защитя проекта и после още толкова за да се върна? Предполагам има и други онлайн хора, които не живеят в София, за тях също ще е много неудобно. Някакви аргументи имате ли за да няма онлайн защити ?

10
26/04/2015 22:27:33
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Това е отмъщението на екипа на Софтуни, за това, че трябва да работят две поредни недели. Аз поне друг аргумент против онлайн защитата не намирам. 

6
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Значи ако поста на ttitto  е шега /или се говори за шега/, това вече е грубо под кръста! Точната дума е гавра, но да кажем, че има причини за това. В такъв случай е коректно /да не кажа длъжни сте!/ да ни дадете разумно обяснение за тази неразумност, ако изобщо може да има такова! Толкова е странно и некоректно, нямам думи наистина. Най-малкото имаме право на аргументи. Досега /браво за което/ доста често сте откликвали на наши предложения и сте приемали голяма част от разумните такива. Наистина не е нормално да се пътува 5-6 часа, заради 20 мин, още повече къде е гаранцията, че няма да има забавяне и да влезем примерно час или два след "нашия" час?

Ако ще е така, то поне наистина да вземете под внимание това, че онлайн-студентите да бъдем в някакво нормално време, примерно 10-18 часа, за да може да се приберем по къщите в рамките на деня.

Много съм разочарован, ако на някой изобщо му пука! С такова желание и хъс се записах при Вас, толкова усилия положих и полагам, а накрая дори едно свястно обяснение няма! Ние ще приемем всичко, но не и подигравки! Като кажете на място, на място, но поне да има причина.

Много странно от Ваша страна!

4
26/04/2015 22:45:30
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Оставете, колеги, това е ясно, че няма да се промени, все едно се удряме в стена! Каквото и да си пишем тук, на никой не му пука, ние не искаме нещо друго, а отношение и уважение. Като ни няма нас, няма да има и приходи, но както винаги, това ще се види по-късно. Лошото, което остава, лично за мен са две неща:

- Преди година, след като гледах доста видеа, интервюта за откриване на СофтУни, много, АМА СТРАШНО МНОГО МЕ НАДЪХАХТЕ! Сега, нещата са много по-различни, много. Нещата не са от сега, но сега вече придобиха гротесктни измерения и вече прилича на подигравка. Бас държа, че едва ли има повече от 20-30 човека, които започнаха това обучение с такова желание като моето! Мога да го заявя, защото аз започнах с цел да променя коренно живота си, и тази промяна вече започна! На миналия изпит дори исках да говоря с г-н Наков лично за 5 мин, и да му благодаря, за възможностите, които създава за нас, но той беше твърде зает /нормално за изпит/. Думите тук са слаби, но екипа на СофтУни има огромна благодарност от мен! И на този фон, може ли да си представите как се чувствам, като видя такова упорство и безразличие? Не можете. Ще дойда на изпит, защото не съм такъв човек, че да оставям нещата недовършени и то точно накрая! Просто не е коректно, да не кажа много по-силни думи!

- Още по-странно ми става, че никой друг не пише по тази тема?! Колеги, нямате нет ли? Нима сме останали 5-10 човека онлайн и затова сме цакнати?! Или може би сте разочаровани и виждате, че няма смисъл да се пише! Тогава ви разбирам, и аз не виждам смисъл, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! Все пак, ако има още живи онлайн-студенти, моля да се включат в темата, никой няма да ви се скара или напляска, тук обсъждаме и даваме предложения, които доскоро биваха ПОНЕ обсъждани!

Благодаря, моето участие във форума приключи, моля, не ме отказвайте и от обучението ми при Вас, СофтУни!

4
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Аз предлагам на онлайн студентите да им направите посещение по домовете в удобно за тях време да си защитят проектите, плюс бонус 25 точки, ако е след втората дата и бонус 48 точки ако е след Коледа, за да им е удобно, да са минали петте фаст трака и да нямат с какво друго да се занимават.

Това да си онлайн студент ми се струва, че се превърна от право в привилегия. Явно е престижно да си онлайн студент. Пускаш тема във форума, че не те кефи, че изпитът е на 2ри май и ти правят специална дата една седмица по-късно. Пускаш тема във форума, че искаш да защитаваш онлайн и са длъжни да се съобразят с теб и да защитаваш онлайн. Защото само онлайн студентът работи и е на 1000 км от София. Другите си бъркаме в носа и умираме от кеф да ходим по изпити.

Аз пък съм твърдо против защитите онлайн. В крайна сметка, ако е позволена онлайн защита, нека е за всички, така всички ще си защитаваме по скайп и залата ще е празна. Може и за ASP.NET изпита да го направите онлайн. То за преписване и дума да не става - отваряте формата в softuni.bg за качване на изпит като домашно и всеки да събмитва до 16:00 от вкъщи. Търдо против всички тези дистанционни работи - от обучителна система ще се превърне в платформа по подмятане на .rar файлове и skype screen share-ове.

По-интересното е, че явно излиза, че екипът едва ли не е длъжен да даде обяснения за решенията си. Което аз лично не го намирам за правилно - превръща се в навик на студентите и се започва за всяко едно решение на екипа, да се искат обосновки. Ще резултираме накрая до въпроси от рода на "Защо тази лекция е от 6" и "Защо този изпит е от 9".

2
28/04/2015 04:53:57
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Хубаво си писал мнение, но не си дал нито един аргумент против онлайн защитите. Или може би само това, че щяло да се прехвърлят рарове. Да не би само онлайн студентите да подхвърлят рарове?!

Нищо, от това което  си написал не важи само за онлайн студентите, а се е случвало и за присъствените студенти. Точно така, както и на 10ти ще се явят и присъствени студенти на изпит. И доколкото си спомням по ангулар защита по скайп беше позволена за всички.

Никой не е длъжен да дава обяснения за решенията си. Просто има практика когато има проблем той да се обсъжда във форума, за да се получат повече предложения и да се намери оптималното решение. И в случая има дискусия и очакваме аргументи насреща, които да оборят нашите. Но засега не получаваме такива. А точно пък от теб никой не е искал обяснения. Ти ако искаш можеш да седиш в софтуни и цял ден. Както и да си бъркаш където искаш и колкото си искаш.

12
28/04/2015 09:18:49
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Напълно съм съгласен с Royal.

Отделно на мен ми писна да виждам как заради 2-3 мнения от онлайнари у форума се променя цяла организация. (аз също съм онлайн) Мисля, че академията просто трябва да обмисля нещата по-добре и по-отрано следващия път. Струва ми се, че 1вия випуск го претупват нарочно само и само за да се похвалят после, че вече има и завършили 1вата си година от обучението си и да вдигнат шум за нищо, а  в същото време качеството ,лично според мен, пада. Отдизивите от последните изпити са покъртителни. Аз лично ставам свидетел как по време на изпит даже сайта пада по цял ден, да не говорим, че дребни, но важни неща като sentinela не работят от месеци и явно екипа на академията просто няма време да се справи със всички проблеми. Мисля че трябва да намалят темпото с приеми, за които не могат да осигурят обещаното качество на обучение и да се фокусират върху отстраняване на проблемите, с които са се сблъскали до сега.

Всъщо така е редно да отстояват  решенията си.  Знам, че е важно да се вслушват в обратната връзка от студенти, но не винаги студентите са прави. 

1
teodor.dobrev.90 avatar teodor.dobrev.90 18 Точки

RoYaL ако може да си мериш малко приказките и да не се месиш във всяка тема пусната във форума, която не е свързана с твоя интерес. 

На всяка манджа мерудия си.... 

В по ранните нива като рева във форума за твоите глупости някой нещо каза ли ти?

Всеки изразява мнението си в тази тема относно защитата на онлайн студентите. 

Ти онлайн студент ли си? Мисля, че не си. След като не си недей се обажда! Сигурен съм, че ако не беше в София щеше да вдигнеш форума във въздуха, че ще трябва да ходиш до София за 30 минутна защита... 

На мен това лично ми е първият или вторият път, в който пиша нещо във форума с което съм съгласен или не съм ... Трябва да се намери решение на проблема и да се обяви окончателно според мен.... Неможе да почнат със защити на проекти по скайп и в един момент да кажат няма да правим защити по скайп повече.

Значи обявяваш в началото правилата и до края ги оставяш такива!

 

 

9
28/04/2015 10:26:55
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Здравейте колеги.

Можете да се запишете за онлайн защита през една от двете дати.

Крайния срок за записване за всички е 30.04.2015 23:59 

Пояснения:

  • Ако искате да се явявате присътвено просто се записвате в група за желаната от вас дата в сайта ни.
  • Ако желаете да се явите онлайн и сте се записали за група в сайта, просто се запишете и в списъка.
  • Ако не сте се записали за група в сайта и искате да защитавате онлайн, просто се запишете в списъка.
  • Утре ще пуснем мейли за да достигне до всички информацията.
  • Моля въвеждайте само Username от SoftUni.bg, без друга лична информация.

Поздрави,
Владо

10
28/04/2015 21:26:48
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Благодарим за разбирането! Наистина!

3
kotow avatar kotow 34 Точки

А тези които нямаме нет може ли да се измисли нещо вкъщи да защитаваме

0
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

kotow, ще ти дам флашката си. Има още един месец до изтичане на договора ми, което ще е достатъчно да си защитиш проекта по общия ред. Само ми пиши по някой от контактите на кой адрес да ти я изпратя. Нали сме колеги, трябва да си помагаме.

3
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Може разбира се, как да не може - например Наков може да дойде лично у вас да прегледа проекта... После можете да го почерпите салатка и ракия :D :D

1
29/04/2015 09:11:59
Ventsislav avatar Ventsislav 343 Точки

Пиши на RoYal, така като гледам при него са други защитите laughing.

6
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Здравейте, дали има проблем в системата, или по друг начин: все още нямам оценка по Web Services & Cloud, статуса на курса е "Активен", макар вече да минаха 11 дни. Само при мен ли е така, или все още чакаме резултатите си?

Освен това забелязвам и доста други стари курсове със статус "Активен"...

0
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Нямаме оценки още,  нормално е и ти да нямаш :) Когато има оценки - ще се разчуе ;)

Това с "активирането" на курсовете, явно така си работи системата, когато има активна инстанция от даден курс...

2
01/05/2015 01:20:07
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Благодаря!

0
cherokee avatar cherokee 146 Точки

Няма ли вече да се разчува за резултатите, че почти дойде датата и на ASP.NET MVC изпита?

3
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Голяма "тълпа" сме :D

0
cherokee avatar cherokee 146 Точки

Влади, кога ще качиш и часовете за 10.05?

1
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Утре сутринта, предполагам до обяд ще се разпратят мейли с разпределението по отбори.

Забавяме се понеже си търсим още един проверяващ, защото при 3ма проверяващи трябва да стойм до към 23:59++

Поздрави,
Владо

0
08/05/2015 23:27:34
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.