[Homework] Advanced C# - Methods - Problems {1} - {7}
Имам въпрос относно 6 задача, но тъй като съм решил и останалите поствам и тях
4.First Larger Than Neighbours
6.Number Calculations – Тъй като в условието е посочено, че ще ползваме само данни от тип double или integer съм ползвал dynamic, но не съм сигурен дали в този си вид решението е правилно въпреки, че работи.Брои ли се за коректно решение?
Благодаря много ще я напиша отново в такъв случай.А защо да избягвам ползването на dynamic по принцип?Ползвах го, защото се бях зачел в една от главите на тази книга, и ми се стори много лесно да си реша проблема като ползвам dynamic.
Мда, пази се от неща, които ти се струва, че могат да ти свършат работа навсякъде. Или т.нар. Golden hammer - примерно дават ти едно швейцарско ножче с 1000 приставки и почваш да го ползваш за всичко. По-хубаво е да ползваш специализирани инструменти за конкретните цели, които си си поставил.
Ако работиш с числа - ползваш числов тип данни; ако работиш със стрингове - ползваш стринг. Това е идеята на силно типизираните езици. dynamic може да държи всичко, но е опасно да се ползва, има си особености. Най-малкото compile-time не се знае какъв е типа на данните, които има в него, което ти позволява да правиш невалидни операции, за които ще разбереш чак runtime.
Благодаря много, ще го имам в предвид за напред, и ще избягвам ползването на dynamic.