Професионална програма
Loading...
SimeonSimeonov avatar SimeonSimeonov 77 Точки

[Judge] C# Basics - Проблем със системата

Здравейте колеги,аз принципно съм записан за ниво 0 започващо от 15ти ноември,но още от сега реших да се пробвам да направя няколко от домашните на миналият курс.
Та стигнах до една примерна задача от изпит (Joro the football player)и я реших успешно.

Ето го и условието на задачата(задача 15) https://softuni.bg/downloads/svn/csharp-basics/Sept-2014/2.%20Primitive-Data-Types-and-Variables-Homework.docx

Рънвах я 100 пъти във visual studioto и всичко е точно както трябва да е,получавам абсолютно същите резултати които се очаква да получавам,ето и сорс кода ако някой иска да се увери че всичко работи:
http://pastebin.com/C0nH8tK5

Реших да пусна след което judge системата и да видя и там какво ще ми излезе,и изненада 0 точки...
Първото нещо което си помислих,добре де явно заема много памет или бавно се изпълнява,но и това не е проблемът се оказа,тъй като програмата е изпълнена за 0,011с(при 0.30с позволени)и заема 8,34мб(при 16мб позволени).

Свалих да видя авторското решение и чесно казано останах още по озадачен.
Ето го и авторският код който дава 100 точки:
http://pastebin.com/XSLAeYHi

Това авторско решение дори не отговаря на зададените ограничения на променливите в условието(тоест h да е между 0...52,p да е между 0...300 и леап годината да е "f" или "t"),не са изписани дори и най елементарни подсказки за потребителя(като Console.WriteLine("Въведете еди кво си");),заетата памет е 8,10мб и времето за изпълнение е 0,010с(почти същото като моя код),и това е за 100/100 а моят код който проверява стойностите дали са в правилните интервали със цикли е за 0 точки?

 

Преполагам проблемът е във мене и във това че незнам как точно трябва да се работи със judge системата,просто немога да разбера как програма която е 100% вярна и си работи без проблем получава 0 точки.
Ако някой може да ми разясни къде точно бъркам ще съм много благодарен :)

0
Programming Basics 08/11/2014 19:16:36
Terziyskig avatar Terziyskig 1 Точки

Здравейте колеги,

 Аз също реших задачата, но нещо ми направи впечатление. В условието се казва, че Жоро играе по 2 пъти в "нормална" седмица, а в дадените примерни решения под условието се изчисляват само 2/3 от седмиците в които е играл без тези в които, Жоро е играл в родното си място. И в първият даден пример имаме за резултат че от 50 седмици Жоро е играл само 33.33 (2/3). Това са седмиците в които е играл, а не броя игри. За да се намерят трябва резултата да се умножи по 2 (игри през уикенда), за да се намерят игрите които е изиграл.

От там всички сметки на долу са грешни.

Моля някой да свери, за да се разбере къде е грешката.

0
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Често коментирана грешка по условието на тази задача. Гледат се в такива случаи примерите и всичко тръгва. Иначе действително трябва да се умножи по две ако гледаме какво е написано в самото условие.

0